TRABZON’U UNUTMADILAR

Almanya’dan Hayırsever  İbrahim Alpaslan ve Trabzonlu İşadamı Mümin Alican, Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya vesilesiyle iki engelli vatandaşına Akülü Araç gönderdi. Kaya, ‘Tüm hayırsever vatandaşları hayırda yarışmaya bekliyoruz. Almanya ‘da yaşayan İbrahim Alpaslan ve Mümin Alican beye çok teşekkür ederiz. Onların yaptığı jest hem biz hem de engelli kardeşlerimiz çok mutlu etti’ dedi.

--------------44621 HER YERDE VARIZ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ziyaretlerine ara vermiyor. Genel Başkan Meral Akşener ile Şanlıurfa’ya ziyaret gerçekleştirdi ve vatandaşı dinlediler. Örs, “Her yerde varız!  Genel Başkanımız Meral Akşener ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte,  Şanlıurfa'da Hilvan sonrası Eyyübiye ve Viranşehir'deydik. Ziyaretler mitinge dönüştü. teşekkürler Viranşehir! teşekkürler Eyyübiye!” ifadelerini kullandı.

ORTAHİSAR’I KONUŞTULAR

Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Ortahisar İlçe Başkanlığı ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Başkan Murat Gedikli, bu kapsamda İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ecvet Kurt’u ziyaret etti. Gedikli, “

İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Ecvet Kurt hocamızı ziyaret ederek, İlçemizde yapılmış ve yapılacak olan faaliyetlerle gençlik ve spor camiamızda Ortahisar’ımıza neler yapılabileceğini istişare ettik. Başarılı ve Gençliğimize faydalı çalışmalarından ötürü Sayın Müdürümüze çok teşekkür ederiz.” dedi.

 “İSTİKLÂL MARŞI’NIN COŞKUSUNU TÜM BENLİĞİMİZDE YAŞIYORUZ”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı dolayısıyla açıklama yaptı. Çebi, “Kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı şanlı bağımsızlık mücadelemiz, İstiklâl Marşı ile vücuda getirilmiştir. İstiklal Marşı aziz milletimizin birleştiği nokta, ortak merkezidir. İstiklâl Marşı, emperyalistlere ve onun işbirlikçilerine karşı mücadele sembolü, bir yol haritasıdır. Şanlı bağımsızlık mücadelemizin müşahhas bir örneği İstiklâl Marşı ve onun şairi M.Akif Ersoy, âlî değerlerimizdendir. Gönlümüzde, dimağımızda derin izler bırakmış, düşünce mefkûremizin yapı taşlarını oluşturmuştur. İstiklâl Marşı ve M.Akif Ersoy’a sahip çıkmak, şanlı kurtuluş mücadelemize sahip çıkmaktır. Her iki değerimizden de vazgeçmemiz mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2021 yılı ‘Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı’ olarak anılacak ve kutlanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.  Kabulünün 100.yıl dönümünde İstiklâl Marşı ve onun şairi Mehmet Akif Ersoy’u yaşatmak hepimiz için öncelikli vazife olmalıdır. İstiklâl Marşı’nın coşkusunu tüm benliğimizde yaşıyoruz. Aynı heyecan ve coşkuyu bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.”

GENÇLERDEN MUHTEŞEM KLİP

Rize Gençlik Merkezi tarafından yürütülen çalışma ile İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı'nın her kıtasını farklı bir kişinin, son kıtasını ise gençlik merkezi üyelerinin seslendirdiği bir klip hazırlandı. Rize’nin farklı bölgelerinde çekimleri yapılan ve her bir kıtasının ayrı kişilerce seslendirildiği klipte İstiklal Harbi Gazisi Hafız Mehmet Ragıp’ın torunu Niyazi Yıldırım, Kore Gazisi Enis Marangoz, Şehit Uğur Korkmaz’ın babası Yılmaz Korkmaz ile emekli İl Turizm Müdürü Atilla Karahasanoğlu ile emekli öğretmen eşi Süheyla Karahasanoğlu da yer alırken, son kıta ise Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ile Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı’nın aralarında yer aldığı Gençlik Merkezi üyelerince seslendirildi. Klip, Rize Valiliği ve Rize Gençlik Merkezinin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

HEYECANLI VE DİNAMİK

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Ortahisar ilçesinde ilk Gençlik Komisyonunu kurdu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, “Heyecanlı ve dinamik bir başlangıç. AK Parti Trabzon Kadın Kolları olarak Ortahisar ilçemizde ilk ‘Gençlik Komisyonumuzu’ kurduk. Gençlerle projelerimizi planladık. Hatta yapacağımız ilk etkinlik hazır bile. Gençlik Komisyonuna katılmak isteyen tüm gençlerimizi bekleriz. Haydi geç kalmayın.” dedi.

 “ALTIN PUSULA” ÖDÜLÜ KAZANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) “Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri” yarışmasında ödül kazandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren CİMER, başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla TÜHİD tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen “Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri” yarışmasında ödüle layık bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ödüle ilişkin açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından millet ile devlet arasında hızlı, etkili ve kesintisiz bir iletişim ağı için kurulan CİMER’in vatandaşların memnuniyetine mazhar olmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası çapta kazandığı ödüllerle de başarısını taçlandırmasından büyük bir gurur duyduklarını söyledi.  CİMER ile hem yurt içinde hem de yurt dışında kazandıkları ödüllerin yaptıkları işin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Altun, “Bu başarıda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

ESNAFLARA İLAVE DESTEK TALEBİ

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, yaptığı yazılı açıklamada; “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yüzyılın bulaşıcı salgın hastalığının önlenmesine yönelik Hükümetimizin yaptığı çalışmalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kontrollü sosyal hayata dönüş kararlarının ticari hayatın canlanması adına genel olarak bir iyileştirme olabileceği ancak ilimizin de içinde bulunduğu çok riskli iller ölçeğinde ise ilave destekler sağlanamadığı takdirde esnaf ve sanatkârların çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceklerinin her kesimin görmesi gerekmektedir. Koronavirüs salgını ile mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişi bir yıldır kapalı olan veya kapasitesinin çok altında faaliyet gösteren hizmet sektörleri biran önce normal yaşama geçmesi dört gözle beklemektedir” dedi.

 “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü nedeniyle mesaj yayımladı. Ustaoğlu, "Kahraman ordumuzun azminden ve inancından, Anadolu’yu canları pahasına savunan aziz milletimizin kararlılığından ve vatan sevgisinden alınan ilhamla yazılan İstiklâl Marşı’mız, millî mücadele döneminde önemli bir yol gösterici, etkili bir motivasyon kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşı’mız devam ederken, tarihimizin en zor dönemlerinden birinde, adeta ölüm kalım süreci içerisinde kaleme alınan İstiklal Marşı’mız, savaşa, lehimize çevirecek şekilde yön vermiş, yeni Türkiye için de tam anlamıyla bir ‘rehber’ işlevi görmüştür.  İşgal güçlerine karşı verilen destansı mücadelenin yürütücüsü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin iradesi ve kararlılığı da kahraman Mehmetçiğimizin her türlü yoksunluğa rağmen ortaya koyduğu fedakârlık ve vatan sevgisi de millî marşımızın mısralarına açıkça yansımıştır.  Bağımsızlığımızın sembolü şanlı sancağımız, vatan uğruna dökülen kanlarımız, istiklâl uğruna yapabileceklerimiz, batının gücüne karşı maneviyatımız, vatan, bayrak ve ezan aşkıyla Yüce Yaradan’a yalvarış, ülkenin ebediyete kadar var olacağına yönelik inanç… Özetle; millî-manevî değerlerimiz, azim ve kararlılığımız, İstiklâl Marşı’mızın bütününe büyük ustalıkla yansıtılmıştır. Bugün, yazılışının 100. yıl dönümünü idrak ettiğimiz İstiklâl Marşı’mızı, sadece kurtuluş mücadelemiz ölçeğinde değil, içerdiği derin anlam ve kıymetiharbiyesiyle; günümüze ve yarınlarımıza dair bakış açısıyla okur ve özümsersek, geleceğimizin de teminat altında olacağı muhakkaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünde, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!"

Editör: TE Bilisim