Artvin Milletvekili Erkan Balta Yomra mesaisine bugünden itibaren yeniden başlayacak il ve ilçe de kendi içinde hazırlık yapacak. AK Parti il yönetiminden ve Yomra ilçe yönetiminden isimlerle konuştuk. Yomra ile ilgili karar vermek kolay değil. Konuşulan isimler Göktuğ Yıldırım, İskender Kara, Mustafa Gümrükçü, Gökhan Karslı, Kenan Yavuz, Eyyüp Ergan, Süleyman Çalışkan. Atanacak isim kimsenin adamı olmamalı Partinin ve Tayyip Erdoğan’ın adamı olmalı. O nedenle Yomra ilçesinde yaşanan meclis ve istifa olaylarına karışmamış, atandığından tartışılmayacak ve 24 saatini verecek bir ismin göreve getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Haydi hayırlısı.

FARUK KANCA’NIN KONUKLARI

Yoğun bir çalışmanın içinden çıkan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 10 gün  dinlenmeye çekilmişti..Vekaleti de Başkan vekili siyaseten ağabeyi Faruk Kanca’ya vermişti. Kanca da Genç’in vekaletini hakkıyla yerine getirdi. Kanca’nın görev yaptığı süre içinde ziyaretçileri de oldu. Efsane müdür Fuat Adıgüzel, Kültür eski müdürü İsmail Kansız,  iş insanı Kerem Canım ve yazarımız Murat Türedi Kanca ile güzel bir makam sohbet ettiler. Sohbetin konusu elbette ki Trabzon, Trabzonspor ve siyasetti.

DİKKAT ÇEKEN MASA

MÜSİAD genel kurulunda bir masa dikkatlerden kaçmadı. Siyasiler ve iş dünyasından yakın dostları aynı masada buluştu. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, il eski yöneticileri Aziz Mürtezaoğlu, Halil İbrahim Mürtezaoğlu, TTSO Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, Kaptan Onur ve Hayal Vadisi Restoran sahibi Berat Eşgün aynı masada oturarak siyaset ve ekonomi ile alakalı sohbet ettiler.

ALİ KALYONCU’YU UĞURLADIK

Beylikdüzü Devlet hastanesi başhekimi Trabzonlu Op. Dr. Ali Kalyoncu hayatını kaybetti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Uzun zamandır tedavi gören Trabzonlu Doktor Ali Kalyoncu’nun hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Fedakarca çalışan bir hekim arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Hayat kurtaran bir kardeşimizi yitirdik. Beylikdüzü Devlet Hastanesi başhekimi Dr.Ali Kalyoncu uzun süreden beri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere camiamızın başı sağ olsun.” Kalyoncu dün kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

OTOBÜS ÇAĞRISI

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Derecik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yaşadıkları ulaşım sıkıntısını anlattılar. Mahalle halkı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete koyduğu Ortahisar-Derecik- Akçaköy otobüs seferlerinde aşırı yoğunluk yaşandığını belirttiler. Pandemi süresince vakaların arttığı bugünlerde çok tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar, ek sefer ya da otobüslerin büyütülmesi çağrısında bulundular. Genellikle akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğun giderilmesi için acil çözüm bekleniyor.

DEDE TORUN KEYFİ

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı, hayırsever iş insanı Yaşar Erbaşaran, en çok çocukları sever. Onlarla oturmayı, sohbet etmeyi. Vakıf binasında da çocuklarla sık sık bir araya gelir onlara çeşitli hediyeler verir. Erbaşaran’ın torunlarına da ayrı bir düşkünlüğü vardır. Dün de tüm gününü torunu Poyraz’la geçirdi. Dede torun birlikte eğlendiler, sıcak havanın tadını çıkardılar. En son da baş başa yemek yediler. Erbaşaran, “Çocukları çok sevmeliyiz. Geleceğimizi onlara emanet edeceğiz” dedi.

SOLOTÜRK GELİYOR

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SoloTürk, 4 Ağustos'ta Rize semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Rize Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan gösteri uçuşu, 4 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’de İslampaşa Mahallesi Rize Belediyesi Sahil Spor Kompleksi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı alanında SOLOTÜRK ekibinin sunumuyla izlenebilecek.

ÜÇÜNCÜOĞLU’NA PLAKET

MÜSİAD Trabzon 12. Olağan genel kurulunda Ali Kaan’ın yönetiminde görev alıp, başkanlığa seçilen Zafer Ofluoğlu’nun yönetiminde görev almayan TTSO Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, görev sürecinde yaptığı çalışmalardan dolayı plaketle onurlandırıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından Üçüncüoğlu’na plaket takdim edilirken, yeni görevlerinde de başarılar diledi. Üçüncüoğlu ile birlikte yeni yönetimde görev almayan Ümit Hotaman’da plaketle onurlandırıldı.

Editör: TE Bilisim