Yomra’dan arayan Kübra Öğretmenin yakın akrabası Ersin Aksoy, ‘Kübra öğretmen Kayserili değil Yomralıdır. Ayrıca soyadı Yurdakul değil Adakol’dur. Elim bir kazada kaybettik. Acımız büyüktür’ dedi.
 
KURTULUŞ, DEVLET DENETLEMEDE
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hukukçu Av. Mustafa Kurtuluş, Trabzon’dan ayrıldı. Ankara’da Devlet Denetleme Kuruluna uzman olarak geçen Kurtuluş, Trabzon’a veda ederken gönül rahatlığı ile ayrıldığını söyledi.
 
İŞTİRAKLERİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı iştiraklerin yönetim kurulları yenilendi. TRABRİTAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu: Adnan Gül(Başkan Başdanışmanı), Şerif Özgür, Fatih Bektaş Mehmet Yanık, Murat Öztürk, Mahmut Kalaycı. Turkuaz yönetim kurulu üyelikleri: Emre Gürsever, Gürcan Başar, Serkan Şeker, Ali Samet Yıldız, Mesut Aydoğan, Ahmet Adanur(Genel Sekreter.)
 
AV.CORA HAÇKA’DA  
                

AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora, Haçka kent ormanı, macera parkı, Mesire alanını Vatandaşlarla birlikte ziyaret ederek ‘Doğa ve tabiata sahip çıkmak en başta gelen görevimizdir. Buraları temiz saklamaya çalışalım’  dedi.
 
NEŞTERİ VURUYOR
 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu atıl halde yıllardır bekleyen eski MİT bölge müdürlüğü binalarını yıktırıp altını Polis merkezi, üstünü ise Vali yardımcıları ile Emniyet müdürlerine lojman yapmayı planlıyor.
 
FARUK ATA 7M’DE
 

Trabzon’un deneyimli ve sevilen basın mensuplarından Faruk Ata, yeni hizmete giren 7M Hastanesinin basın danışmanlığına getirildi. Ata, göreve başladı. CEO Alparslan Kapısız ile yakın çalışacak olan Ata, hastanenin enformasyonunu sağlayacak.
 
 “BİZİM AKLIMIZ SADECE TÜRKİYE’DİR”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “söz konusu mesele vatan ve bayrak olduğunda ne yapacağımızın sınırlarını Liderimiz Devlet Bahçeli belirler. MHP bu gün içerde ve dışarda hainlik yapan kim varsa hepsinin kâbusudur. Irkçılık sonucu karıştırılan ülkelere bakarak ellerini ovuşturanlara diyoruz ki Türkiye hiç bir devlete benzemez avucunuzu yalarsınız.

Vatan topraklarımız şu anda mayın tarlası gibi tehlikelidir. Yeni gezi olayları hayalleri kurmak kendinizin hiç değer vermeyerek 1000 yıllık kardeşliğimizden saptırabildiğiniz Kürt kardeşlerimizi bile bile mayınlı tarlaya sürmekle eş değerlidir. 16 yaşında katledilen Eren Bülbülün katilinin cenazesine katılan bir vekilin içeri atılmasının mağdur edebiyatını bu millete anlatamazsınız. Kardeş kavgasını başarmanızın mümkünatı yoktur. Ülkemizin varlığını siyaset pazarına hiç çıkartmadık, bizim aklımız sadece Türkiye’dir.” dedi.
 
GÜ’DEN “15 TEMMUZ VE MİLLİ İRADE” KONULU YARIŞMA
 
Gümüşhane Üniversitesi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik ‘15 Temmuz ve Milli İrade’ konulu para ödüllü deneme yarışması yapacak.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Gümüşhane Üniversitesi tarafından Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın da katılacağı “15 Temmuz ve Milli İradenin Şahlanışı” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. 

Konferans dışında ayrıca Gümüşhane Üniversitesi tarafından “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu bir deneme yarışması yapılacak. Yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye de bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL değerinde ödül verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini [email protected] adresine, Microsoft Word formatında 15 Haziran 2020 tarihine kadar gönderecek. Yarışmanın sonuçları ise 1 Temmuz 2020 tarihinde üniversite web sitesinde ilan edilecek.
Editör: TE Bilisim