Gittiği her ilçede büyük bir teveccüh ile karşılanan, her içledi saatlerce zaman geçirip teşkilatları, meclis üyelerini ve vatandaşı dinleyen Köseoğlu Yomra İlçesi ziyaretinde ‘Belediye Başkanlığı seçimlerinde üzüntü yaşadığımız ama büyük bir motivasyonla yeniden daha güçlü bir şekilde kazanmaya odaklanan Yomra teşkilatımızı ziyaret ettik. Başkanımız Sn. Avni Adanur ve teşkilat mensuplarımıza nazik konukseverlikleri için teşekkür ederiz. Yomra’yı yeniden kazanmak için ben üzerime düşen ne ise emirlerindeyim. Yomra teşkilatlarımızla birlikte Yomra’nızı yeniden Ak Parti’ye kazandıracak enerji ve gayreti bu teşkilatlarda görüyorum. Allah’ın izniyle ilk seçimde bu gerçekleşecektir’ ifadelerini kullandı.

 ‘TAŞ OCAĞI AÇMAYIN ADLİYEYİ AÇIN!’

İKİZDERE ilçesine ve bölgeye yatırım niyeti olan hükümete önerimizdir, A) İKİZDERE ilçesine söz verdiğiniz ve bugüne kadar yapmadığınız organik çay fabrikasını bir an önce yapınız.  B) söz verdiğiniz OVİT dağı kış sporları ve kayak merkezini yapınız. C)2000 yılında ilçenin çifte köprü köyünde RİZE İl Özel İdaresine bağışlanan 40.000 metre kare arazinin yayla kent kurulması ve bölge turizmine kazandırılması işinin yapılması  D)1952 yılında açılan ve yıllarca hizmet veren ilçe Adliyesi AKP iktidarınca kapatılmış olup bölge halkı mağdur edilmiş olup önce Kalkandere sonra Rize sonra tekrar 30 km uzaktaki Kalkandere Adliyesine yönlendirilmiştir. Bizler yatırıma karşı asla olacak bir tutum içinde olamayız kaldı ki geçmişimiz RİZE ve bölgemize 42 adet çay fabrikası kazandırmıştır.’

HİZMET İÇİN VARIZ

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’i makamında ziyaret ederek Büyükliman Yöresindeki belediyeler olarak ortak yapabilecekleri çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Ziyaret sırasında konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Büyükliman Yöremizde tüm ilçe belediyelerimiz karşılıklı yardımlaşma içerisinde birbirimizde destek olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçelerimizden birisine yapılan hizmetin tümüne yararı olacağı bilinci ile hareket ediyoruz. Bizlerin birlikteliği ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kaynaşmasına da vesile oluyor. Bugünde Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’i makamında ziyaret ederek ortak yapabileceğimiz çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Kendisine gösterdiği yakın ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi. 

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaret dolayısıyla Başkan Ramis Uzun’a teşekkür ederek ilçeye özgü hediyeler verdi. 

PROJELER HAKKINDA İSTİŞAREDE BULUNDULAR

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (DOKAP) Hakan Gültekin ile Başkan Yardımcıları Mustafa Kemal Bilgin ve Şeref Demir’i makamında ziyaret ederek, ilçede hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında istişarede bulundu. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçeye kazandırmayı planladıkları ‘Destinasyon alanları’ ve ‘Canlı Hayvan Pazarı’ projeleri ile ilgili Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (DOKAP) Hakan Gültekin ile Başkan Yardımcıları Mustafa Kemal Bilgin ve Şeref Demir ile istişarede bulunduklarını söyledi. Erener, ilgi ve alakalarından dolayı DOKAP Başkanı Gültekin ile Başkan Yardımcıları Bilgin ve Demir’e teşekkür etti.

BAŞKANI ADIM ADIM TAKİPTE

Trabzon’un Maçka İlçe Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın, basın ve halkla ilişkilerdeki sağ kolu meslektaşımız Tolga Karakurum, gazete, radyo, tv haberleri başta olmak üzere, sosyal medyada da başkan Koçhan’ın eli ayağı oluyor. Basın biriminde tek başına yoğun mücadele veren meslektaşımız Tolga Karakurum, Başkan Koçhan’ın sosyal medyasını da en iyi şekilde kullanarak başkanla ilgili fotoğraf ve videoları anında sosyal mecralardan paylaşarak, başkanın anlık programlarından herkesi haberdar ediyor.

YEŞİLAY EKİBİ YEDAM’DA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner ve Yeşilay Yönetim Kurulu, Çukurçayır’da Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ ı ziyaret etti. YEDAM ekibi ile bağımlılıkla mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunan Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz ve Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, yapılacak olan farkındalık çalışmaları ile ilgili de istişarede bulundular.

ENSTİTÜLER TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRİLDİ

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü birleştirilerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ne dönüştürüldü.

Konuyla ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 21 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi:

“Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerimizde 1358 Yüksek Lisans ve 125 Doktora öğrencisi bulunan Üniversitemiz, 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde toplam 19 bin 117 aktif öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına yönelik tavsiyesine ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin uygulamalarına paralel olarak üniversitemizde bulunan Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nü ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ adı ile tek çatı altında topluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bu karar ile Üniversitemiz bünyesinde bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü tek çatı altında ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ olarak hizmet verecek. Yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Üniversitemize, öğrenci ve personelimize, Gümüşhane’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilisim