Bu şekilde bu şartlarda nasıl otobüsçülük yapacağız bilmiyorum. Bu işin düzeleceği de yok. Her gün daha kötüye gidiyoruz. İktidar havaya ucuz benzin veriyor, denize ucuz mazot veriyor, karaya sıra gelince Mazota ve tüm giderlerle zam üstüne zam geliyor. Usandık’ dedi.

MUHTARIN ACISI

Araklı İyisu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Küçük’ün kayınvalidesi İyisi sakinlerinden merhum Bilal Çebi’nin eşi Şadiye Çebi Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün ikindi de İyisu merkez camiinde kılınıp aynı yerde defnedildi. Merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz

KAHRAMANLAR BAŞ TACI

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazi Ahmet Tezcan beraberinde Trabzon'da bulunan ve Maçka'da Şehidimiz Eren Bülbül'ü korurken 41 kurşunla şehit olan Astsubay Ferhat Gedik'in eşi Cemile Gedik ve şehit yakınları ole gazilerle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu ziyaret ettiler. Zorluoğlu, " Kahramanlarımız ve bize emanetleri başımızın tacıdır. Şehit Astsb. Ferhat Gedik Şehit Uzm. Çvş. Mustafa Aliyazıcıoğlu, Şehit P. Er. Mehmet Değirmenci, Şehit Astsb. Ziya İlhan Dağdaş, Şehit Astğ. Mesut Uzun, Gazi Mehmet Sarı, Gazi Ahmet Tezcan, Gazi Metin Seyis, Gazi Osman Partal ziyaretimize geldi" dedi.

ALANLARI BOŞ BIRAKMIYOR

AK Parti Ortahisar İlçe eski başkanı Temel Altunbaş, alanları boş bırakmıyor. Altunbaş, AK Parti’ye gönül veren, il teşkilatı ana kademede uzun yıllar görev aktif görev alan Cengiz Değermenci’yi Karşıyaka’daki iş yerinde ziyaret etti. Ziyarette parti kurucularından Mustafa Aygün, Hollanda’da yaşayan Yusuf Değermenci ve Cengiz Değermenci’nin abisi AK Parti Karşıyaka Mahalle Başkanı Cevat Değermenci’de vardı. Eski anıları yad ettiler. Kah güldüler, kah hüzünlendiler. Zamanın çabuk geçtiğini konuştular.

BİZ YAYLALARDA HORON OYNAYACAĞIZ

Trabzon’daki Honefter Yaylası ile ilgili Düzköy Doğankaya Mahalle Muhtarı Mümin Surul, yapıcı ve birlik beraberlik dolu mesaj yayınladı.

Düzköy İlçesi, Vakfıkebir İlçesi ve Tonya İlçesinin ortaklaşa kullandığı yayla ile ilgili yorum yapan Surul, “Biz o yaylalarda kardeş gibi yaşamaktayız. Ne Tonyalı nede Vakfıkebirli dostlarımızla hiç bir sorunumuz yoktur. Mahkeme kararıyla sınırlar belirlenmiş ve sorun kapanmıştır. Biz Tonyalıları onlarda bizleri sever. Bu tür konuları gündeme getirmek kimseye fayda sağlamamıştır ve sağlamaz da. Bilim çağında, uzay çağında bu tür  kapanmış olan sınır dava konularını kaşımak kardeşliğimize darbe vurur. Biz Honefter de el ele kol kola horon ederiz, edeceğiz de. Cumartesi Tonya’nın pazarına her Sidiksalı gider. Tonyalı kardeşlerimizde Sidiksa’nın Çarşamba pazarına gelir, kucaklaşırız. Bizler Kadırlak’ın mor çiçeklerini severiz Tonyalı kardeşlerimizde Beypınarı’nın manişak çiçeklerini sever.. Bütün Tonyalı ve Vakfıkebirli dostlarımıza Selamlar olsun” dedi.

 ‘O SENE BU SENE OLSUN’

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Trabzonspor’un Danimarkalı yıldızı Andreas Cornelius’u ağırladı. Tonyalı Müdür Latifoğlu, Bordo -Mavili futbolcunun ikamet izni almak için Göç İdaresine geldiğini söylerken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Trabzonspor’umuzun başarılı futbolcusu A. Evald Cornelius, eşi ve bebekleri küçük Cornelius ikamet izni işlemleri için müdürlüğümüzü ziyaret ettiler. E artık ‘O sene Bu sene’ olsun. Trabzonspor’umuza ve Cornelius ailesine başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.

BAŞARILAR FEYZA NUR

Trabzon iş, siyaset ve spor dünyasının yakından tanıdığı, iş insanı Mehmet Arslan’ın kızı Feyza Nur Arslan, avukatlık stajını tamamlayarak ruhsatını aldı. Avukat Osman Cora’nın yanında stajını tamamlayan Feyza Nur, Trabzon Barosunda düzenlenen törenle ruhsatını aldı. Feyza Nur’un babası Özel Ford Servisi Arslan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, törende çok duygulandı ve kızının başarıları ile gurur duydu. Arslan, “Kızım Feyza Nur Arslan'ın Trabzon Barosunda yapılan törenle avukatlık ruhsatını almasının mutluluğunu yaşadık. Hak, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü prensipleri doğrultusunda milletimize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum. Allah yolunu açık eylesin” dedi.

YOLA DA MI ÇIKMAYALIM

Trabzon’da kendilerini fahri trafik müfettişi olarak adlandıran bir grubun vatandaşa çektirdiği sıkıntılar can yakmaya devam ediyor. Yetkilerini suiistimal eden bu grup vatandaşların da tepkisini topluyor. Mesela, Akçaabat Askerlik Şubesi önündeki ara yoldan ana yola çıkmak isteyen araca, öndeki aracı geçme kuralına riayet etmemekten 427 TL ceza yazılıyor. Ara yoldan araç nasıl çıkar, nasıl yola girer. Bu mağduriyet giderilmeli.

MUHTARDAN ÖĞRENCİLERE JEST

Trabzon’un Düzköy İlçesine bağlı Doğankaya Mahalle Muhtarı Mümin Surul, yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiriyor. Sadece kendi mahallesi değil Düzköy’ün tamamı için yoğun mesai harcayan Surul, okullardaki öğrencilere de kışlık bot dağıtıyor. Surul, “Düzköy İlçemizde bu kış hiçbir çocuk üşümeyecek. Bu karlı ve kış mevsiminde öğrencilerimize kışlık botlarını vererek onların sevinçlerine ortak olduk. Allah bu mutluluğu bize yaşatan hayırseverlerimizden razı olsun” dedi.

ÖZLÜ’DEN TARİKAT ÇIKIŞI

Eğitim Ve Bilim İşgörenleri Sendikası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Adına Tamer Özlü açıklamalarda bulundu. Özlü, “İktidar eliyle eğitimi kendilerine arka bahçe yapan tarikat ve cemaatlerin, gençlerimizin yaşam sevincini nasıl tükettiği, acı bir olayla daha somutlaşmıştır.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, ailesinin baskısıyla kalmaya mecbur bırakıldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmiş, ülkeyi yasa boğmuştur. Bu gencimizin, yaşadığı baskıları ve sıkıntıları anlattığı, intiharından hemen önce çekip sosyal medyadan yayınladığı video, tarikatların gençlerin hayallerinin üzerinde bir örümcek ağı gibi nasıl büyüdüğünü göstermesi açısından ibretliktir. Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Nasıl Başöğretmenimiz Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” ise eğitim de tarikatlara yuva olamaz! Başöğretmen’in eğitim neferleri olarak, eğitimdeki bu sistematik gericileştirmeye, bu tarikatlaşmaya karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizin altını çiziyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim