Görüşmede yolcu taşımacılığı ile ilgili sorunlar ele alınarak istişarelerde bulunuldu. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Mehmet Çobanoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile Büyükliman yöresindeki kooperatif başkanları olarak çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine pandemi dönemi ile birlikte daha da artan sorunlarımızı aktardık.

Çözüm için önerilerde bulunduk. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlere oldukça sıcak karşıladı, yakın ilgi ve alaka gösterdi. Yaşadığımız sorunların çözümü için yardımcı olacağını, şoför esnafını mağdur etmeyeceğini ifade etti. Kendisine gösterdiği yoğun ilgi ve alaka dolayısıyla tüm kooperatif başkanı ve arkadaşlar adına teşekkür ediyorum. Sorunlarımızın çözümü noktasında gerekeni yapacağına gönülden inanıyoruz.” dedi.

ZORU BAŞARIYORLAR

Trabzon’da özellikle Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin eşgüdümü çok önemli idi. Trafik konusu sahillerin temizlenmesi ve şehir merkezinin bir an önce asfaltına ve tratuvarlarına kavuşması için bir birliktelik var. Trabzonlu iş insanı Macit Yavruoğlu kenti 24 saat yaşayan isim. İki Başkanla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Her yer şantiye Sayın Zorluoğlu ve Sayın Genç’e çok teşekkür ediyorum. Zorlu işleri birlikte başardılar. Vatandaşlarımıza  çağrım olsun. Biraz daha sabredeceğiz ve 1 yıl sonra çok daha modern bir Trabzon’da yaşayacağız.’

VAKFIKEBİR’İN YENİ MÜFTÜSÜ GÖREVİNE BAŞLADI

Vakfıkebir'in yeni Müftüsü Şükür Küçük görevine başladı.Yaklaşık 8 ay Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevinde bulunan Müftü Recep Şahan'ın, Artvin İl Müftü Yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine, bir süreden beri Şalpazarı İlçe Müftüsü Hüseyin Hacıfettahoğlu vekâlet ediyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 1 Haziran 2021 tarihli "Atama ve Nakil" onayı ile Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanan Şükür Küçük, yeni görev yerinde hizmete başladı.

BAŞKAN ERENER GENÇLERLE BULUŞTU

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamplar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen gençlik kamplarına katılan gençlerle bir araya geldi.Kastamonu Yolkonak kampındaki tecrübelerini, bilgi ve becerilerini, kampta yapılan faaliyetleri Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ile paylaşan gençler, Halk oyunları, müzik, tiyatro, el sanatları, zeka oyunları ve sokak oyunlarının yanı sıra çeşitli sportif faaliyetlerde bulunduklarını, Kastamonu’nun çevresinde tarihi ve turistlik yerlerini de gezme imkanı bulduklarını söylediler. Erener ise, gençlerle bir süre sohbet ederek, gençlere Görele’deki Gençlik Merkezindeki faaliyetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaları konusunda telkinlerde bulundu.

BAŞKAN İLE VEKİLİN GÜLÜMSETEN DİYALOĞU

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, sokakta, çarşıda pazarda en çok dolaşan milletvekillerindendir. Sosyal medyayı da çok iyi kullanır. Yaptığı yorumlar ile gülümsetir. Diğer milletvekilleri gibi (Hakaret ve küfür içerikli hariç) sayfasında eleştiri olan yorumları yapanların yorumları silmez, kişileri sosyal medya hesabından engellemez. Cora’nın önceki gün Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’na yaptığı yorum sosyal medyada da tt oldu. Çarşıbaşı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murta Kurum’dan ciddi ölçüde yatırım sözü alan Nuhoğlu, Bakan Kurum’u Trabzon Havalimanından Ankara’ya uğurlarken de ilçesi için Bakan Kurum’dan söz aldı. O anları da sosyal medya hesabından, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilçemize yardım etmeye devam ediyor” diyerek paylaştı. Milletvekili Cora’da Nuhoğlu’nun fotoğrafının altına, “Müsaade edersen adamcağız evine gidecek” yorumu yaparak sosyal medyayı bir anda salladı.

KAFTANCIOĞLU SESSİZ SEDASIZ GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ardahan’da katıldığı bir programın ardından Trabzon Havalimanından İstanbul’a uçtu. Sessiz sedasız Trabzon’a gelen Kaftancıoğlu’nu CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz, İl Genel Meclis eski üyesi Bican Hasançebi, Araklı Konakönü’nde misafir ettiler. Ardından TTSO Meclis Üyesi Orhan İlarslan’ın Uzunkum’daki oteline geçen Kaftancıoğlu, burada bir süre dinlendikten sonra İstanbul’a gitti.

PEHLİVANTAŞI’NDA HOŞ SOHBET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Musa Küçük, hafta sonunu doğduğu topraklar Gümüşhane Pehlivantaşı köyünde geçirdi. Küçük’ün yakın dostu ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Küçük’ü köyünde ziyaret ederek, hoş sohbet gerçekleştirdiler. Köyün meşhur yemekleri kartol közleme, kuymak, tandırda golok, kara lahana çorbası, pancar, haşıl, gendime pilavını tattılar. MHP ve Gümüşhane ile ilgili sohbet ettiler.

KARADENİZ’DEN AÇIKLAMA

7 Temmuz 2021 günü Eynesil Sahil Parkı’nda yaşanan olayla ilgili Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, açıklamalarda bulundu. Karadeniz, "Böyle bir olayın ilçemizde yaşanmasından dolayı çok özgünüz. Olay teyzemizin aslında videoda anlattığı gibi değil. Biz korumalarımızla gezmiyoruz. Korumamız yok zaten. Şikayetlerini yerinde dinlemek için teyzemizin oğlunun yanına gitmiştik. Kendileriyle beraber görüştük. Orada oğlunun fevri davranışları ve saldırısı sonucunda oradaki işletme sahibine saldırması sonucunda kavga çıktı. Biz kavganın tarafı değil, kavgayı ayıran kesimdik. Polis raporlarında ve incelemelerinde zaten böyle olduğu ortaya çıktı. Olay teyzenin anlattığı gibiyse bu teyze bizden neden şikayetçi olmamış. Savcılığa suç duyurusunda bulunmamış. Kendisi ifadesinde belediye başkanından şikayetçi değilim demiş. Benim buradan istirhamım teyzemizden; böyle bir olay yaşamış biz de böyle bir olayın içerisindeysek eğer, bu teyzemiz bizden derhal şikayetçi olsun. Ben kendimi aklamak zorundayım. Günlerden beri biz sosyal medyada linç ediliyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. Burada benim hiçbir suçum olmadığını herkes görecek. Burada bize küfür eden, hakaret eden insanlar yüzümüze nasıl bakacak ben onu merak ediyorum." diye konuştu.

YAYLA FESTİVALİ İPTAL OLDU

Giresun’da her yıl on binlerce kişinin ziyaretiyle bir turizm hareketliliğine vesile olan Kümbet Yayla Festivali'nin geçen yıl Ağustos ayında yaşanan sel afeti nedeniyle yapılamayacağı belirtildi.

En son 2019 yılında 29.'su gerçekleştirilen ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle yapılamayan Kümbet Yayla Festivali her yıl Temmuz ayının son haftası fındık hasadı öncesi yapılıyordu.

Gurbetle sılayı bir araya getiren Kümbet Yayla Festivali’ni son iki yıldır zorunlu nedenlerle yapılamadığını belirten Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, “Geçen yıl ilçemizde yaşadığımız sel afetinden dolayı hala ilçemizde yaraların sarılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Böyle bir ortamda şenliğimizi bu yılda yapamayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim