Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak, milli birlik ve beraberliğimiz ile kardeşliğimizin bekasını sağlamak için hiç düşünmeden şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharlarıdır. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ düsturuyla büyük mücadeleler vermiş gazilerimiz, fedakarlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir.

Bugün aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkarken, bizim de en büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmaktır. Kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan vatan evlatlarını asla unutmayacak, onların emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Müşir ve Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
 “ÇOK CEPHEDE SAVAŞMAKTAYIZ”
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “çok cephede savaşmaktayız. Liderim Tabipler Birliğine takmışsa bizim görevimiz sadece bilmeceyi çözmektir. Tabipler Birliği görevini terk etmiş, habisler birliği olmuştur.

Bütün habis ruhlarla savaşmak şarttır. Cırcır böceğinin biride Bahçeli, baltayı taşa vurunca telaşlandı diye konuşmuş. Herkes çok iyi bilsin ki liderimiz boşa konuşmaz, boşa laf sallamaz baltayı taşa vurmazda Türk’e düşman, ceddiyle dövüşen kim varsa hepsine kadife eldiven içinde çelik yumruk gibidir. Eğer bıçak kemiğe dayanırsa öyle bir kavga ederiz ki kimse bir daha bize bulaşmak cesaretini gösteremez. Dans etmesini hiç iyi bilmeyiz fakat dolunayın karanlığında bütün Türk düşmanlarıyla dövüşmeyi çok iyi biliriz. Çoklu baro meselesinde de bütün habisler bir araya gelmediniz mi? Sonuç ortadadır, şehidimiz savcı kirazı şehit eden teröristlerin posterini Baronun duvarına asan biz miyiz?”
 
AKÇAABATLILAR VAKFI ÇOK AKTİF

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde Kurulu olan ve yıllardır kalıplaşmış şekilde sadece ismi kalan Akçaabatlılar Vakfı, başkanlığa Yaşar Erbaşaran’ın getirilmesinin ardından aktif olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bir çok öğrenciye burs vermesinin yanı sıra, öğrencilerin yaptıkları projelere sponsor olan, spor alanı olmayan yüksek mahallelerde (köy) spor alanları yapıp turnuvalar düzenleyen vakıf, her zaman da çocukları sevindiriyor. Erbaşaran, yönetim kurulu ile beraber yaklaşık 30 yıldır atıl vaziyette bulunan Yenimahalle'deki Vâkıfa ait binanın sorunlarını çözüp restore etmeye başladı. Ardından Vakıf dernek merkezini Akçaabat’a yakışır bir tadilata başladı. Yakın zamanda tadilatı bitecek olan vakıf merkezi ile vakıf çok daha da aktif olacak.
 
ORTAKLAR ‘BİSMİLLAH’ DEDİ
 
AK Parti Trabzon gençlik kollarında uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra ana kademede siyasetlerini devam ettiren Yusuf Haldızoğlu ile Recep Arslan, kurdukları ARHAL İnşaat Taahhüt firması ile de yurt içi ve yurt dışında bir çok başarılı projeye imza attılar.

Ortaklar, dün sabah da ‘Bismillah’ diyerek yeni projelerinin temelini attılar. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Pazarkapı’da yaptıracağı ulaştırma binasının alt yüklenici olarak taahhüt işlerine başlayan ortaklar, her an işin başında olacaklarını söylediler.
 
GENÇ’TEN TAZİYE MESAJI
 
Trabzon’un değerli sanatçılarından Çaykaralı Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak 78 yaşında yaşama vefat etti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,“Şehrimizin yetiştirdiği önemli araştırmacı yazarlardan Hüseyin Albayrak hocamızın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. En son görüştüğümüzde “Trabzon’dan Güzel Çehreler” isimli kitabını hediye etmişti. Ahirette de güzel çehreleri görmesini Allah’tan niyaz ederim.” İfadelerini kullandı.
 
BAŞKAN ÇEBİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Arap iş insanlarından Faisal Abdullah Zaid Alghadhouri, Suud Motlaa Falah Aimutair’ni ağırladı. İlçedeki yatırım odaklı çalışmaları görüşen Başkan Çebi, iş insanları ile bir araya gelerek Araklı’nın geleceğine yatırımlar görüştü.

Başkan Çebi, “Kendileriyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
RİZE’YE BEKLENEN ONKOLOJİ UZMANI GELİYOR
 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kentte görev yapan tek tıbbi onkoloji uzmanının tayininin çıkması üzerine Eylül ayı başı itibariyle ayrılması nedeniyle onkoloji uzmanı kalmadığını bildirerek, ülke genelinde onkoloji uzmanlarının sayısının çok az olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıları aşmak amacıyla Ankara’dan bir tıbbi Onkoloji uzmanının Rize’ye görevlendirildiğini ve Çarşamba gününden itibaren Rize’de göreve başlayacağını bildirdi.
 
AKÇAABAT İLÇE BAŞKANLIĞINA GEDİKLİ
 
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Akçaabat ilçe teşkilatı kuruldu. Kurucu ilçe başkanlığına Yavuz Gedikli atandı.  Kurucu İl Başkanı Gökhan Onur, “Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın takdirleriyle Akçaabat kurucu ilçe başkanı olarak atanan Sayın Yavuz Gedikli’ye yetki belgesini genel merkezimiz adına sunduk” dedi. Kurucu ilçe başkanı Gedikli ise, “10.08.2020 tarihinde Trabzon Kurucu Heyet tarafından Akçaabat ilçesi kurucu ilçe başkanı olarak Genel merkezimize önerildim ve akabinde Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın takdirleriyle Akçaabat Kurucu İlçe Başkanı olarak atandım. Yaklaşık 45 gündür Akçaabat ilçemizde yoğun bir şekilde hemşehrilerimizle birlikte ilçemizin ve ülkemizin geleceği için istişare ediyoruz. Hemşehrilerimizin partimize olan ilgilerinin üst düzeyde olduğunu görmek beni ve yönetimimizi daha da heycanlandırıyor. Bugün itibariyle oluşan yönetimimizi Kurucu İl başkanımız Sayın Gökhan Onur ile birlikte Akçaabat Kaymakamlığı sivil toplumla ilişkiler müdürlüğüne sunduk, ilerleyen günlerde aramıza katılacak olan yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim