Ziyaretlerde İmamoğlu’na, CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da eşlik etti.  İmamoğlu, ilk ziyareti MHP grubuna yaptı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve MHP’li üyelere başarılar dileyen İmamoğlu, “Bu hafta, yoğun bir hafta. Bütçe haftası. Bir nevi 2020’yi konuşacağız. Umarım hayırlı bir netice ile oluşsun. Birkaç aylık yoğun geçiş döneminden sonra sizi ziyaret edelim dedik. Hem de bu haftanın önemine binaen varsa uyarılarınız ya da ifade etmek istediklerinizi onları duymak isteriz” dedi. 

Farklı Bir Dönem Geçiriyoruz

İmamoğlu’nun ikinci durağı İYİ Parti grubu oldu. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da partili arkadaşlarına eşlik etti. İmamoğlu, buradaki konuşmasında, “Meşakkatli bir yıl geçirdik. 2020’ye hazırlık dönemindeyiz. Stratejik plan ve bütçemiz gündemde. Dolayısıyla yoğun bir içerik var. Farklı bir dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum, özellikle stratejik plan hazırlığında. Daha kapsayıcı ve toplumun içinde olduğu bir süreç oldu. Sağ olsunlar İYİ Parti de katılım gösterdi bize.Mecliste de yine aynı dille insanlara anlatacağız ve inşallah iyi bir başlangıç olsun 2020 diye umut ediyoruz” diye konuştu.

Şehrin Geçmişine Saygı Duymalıyız

İmamoğlu, son ziyaretini CHP grubuna gerçekleştirdi. Yoğun geçen seçim süreçleri nedeniyle görevlerine 3 ay gecikmeli başlamak zorunda kaldıklarını vurgulayan İmamoğlu, “3 ay geç başladığımızdan ötürü, stratejik plan olsun, bütçe olsun üst üste binmiş şekilde Aralık ayında önümüze geldi. İnşallah bu hafta ikisi ile ilgili süreci en sağlıklı şekilde istişare ederek, beraber 2020’yi planlayacağız. Aynı zamanda bir 5 yıllık stratejik planı da hep beraber planlamış olacağız. Önceliğimiz İstanbul ve İstanbul’un geleceği. Hepimiz partilerimizi temsil edebiliriz ama meclise girildiği andan itibaren toplumun çıkarı ve bu şehrin geçmişine saygı duyarak, geleceğe hazırlanmasını başarma duygusuyla hareket etmemiz gerektiğini sizler en az benim kadar iyi biliyorsunuz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim