Çolak, “Biz bu yola çıkarken kimin neyi,neden yapmadığını sorgulayarak değil biz neleri nasıl yaparsak esnafımıza faydamız olacak bunun gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Amacımız ayrıştıran, uzaklaştıran ve ayrımcılık yapan bir anlayışla değil; tüm esnafımızı birleştiren, kaynaştıran sevinçte ve kederde bir olabilen bir yönetim anlayışı olacaktır” dedi.

Çolak, sektörden geldiğine vurgu yaparak, “30 yıldır sektörün içinde olan biri olarak sektörün ve esnafın sorunlarını  biliyorum ve yaşıyorum. Yönetim kurulunda ki arkadaşlarım da her gün bu sorunların içerisinde yoğrulan cefakar esnaf arkadaşlarım dan oluşmaktadır. Hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek kenetlenip sorunların üzerinden nasıl gelebiliriz ,bunun plan ve projelerini geliştiriyoruz. Esnaf arkadaşlarımızı ziyaretlerimizde bu konuda ki çalışmalarımızı, projelerimizi kendilerine de ayrıntılı bir şekilde anlatıyoruz” diye konuştu.

Çolak, “Esnafımızın bir çok sorunu vardır. Bu sorunlarımızın yanı sıra 1 yıldır tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden salgın hastalık da  bu sorunlarımızın üzerine tuz biber ekmiştir, esnafımız bir umut bir destek beklemektedir her gün mantar gibi büyüyen zincir marketler ve sermaye gücüne karşı esnafımız tamamen yalnızlığa ve karanlığa mahkum olmuştur. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım esnafımıza yalnız olmadığını hissettirmek doğru hamlelerle sorunlarına çözüm getirmek için Oda yönetimine talip olduk. Hiçbir sorunun çözümsüz olduğuna inanmıyoruz. Sorunların doğru hamleler yapıldığında muhakkak ki bir çözümü vardır. Yeter ki samimi bir şekilde bunu isteyelim ve bu sorunların üzerine düşelim. İnşallah sorunları esnafımızın da destekleriyle çözecek, yüzleri güldürecek ve gelecek günler için umutları tazeleyeceğiz. bakkalımıza, manavımıza, büfemize, kantincimize hizmet yarışında bizde  varız. Bismillah ile kepenklerini açan, Allah için Allah’ın adı ve izni ile işe başlayan helal kazanan, harama meyletmeyen esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki faaliyetlerinde karşılaştıkları zorluk ve sıkıntıların aşılmasında sizlerin yanında olabilmek için sizler le birlikte sorunların üstesinden gelmek için sorunlara çözüm odaklı planlarımızla projelerimizle odamızı yönetmeye esnafımıza hizmet etmeye talibiz. Sözlerime son verirken bilinmesini isterim ki sadece şu son salgın hastalıkta bile görüldü ki esnafımız sahipsiz kendi kaderine terk edilmiş bir durumda esnafımız için koruyucu ve kollayıcı hiçbir tedbir alınamadı. Gücün ve sermayenin karşısında yalnız bırakıldı. Esnafın feryadını bir basın açıklaması İle dile getirmekten imtina ettiler. Bunca sebepledir ki sorunlarımızı dile getirmek ve çözüme ulaştırabilmek için yönetici arkadaşlarımızla beraber bu göreve talip olduk . Destek sizden hizmet bizden”  ifadelerine yer verdi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim