AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Genel Kurulu’ndan Trabzon’da AK Parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e cevap verdi. 

AK Parti döneminde Trabzon’a 40 milyar liraya yakın bir yatırım yapıldığını hatırlatan Milletvekili Cora, “AK Parti, Trabzon’a hangi sözü vermişse yerine getirmiştir. AK Parti döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya, sanayiden kentsel dönüşüme spora kadar her alanda birçok yatırımı şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi. 

“61 Proje bizim vizyonumuz.” diyen Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz 61 projemizle Trabzon kazanacak. Şehrimizin çehresi değişecek dedik. Trabzon’u marka ve lider kent yapacağımızın sözünü verdik. Allah’a şükür eğitimde, sağlıkta, sporda birçok alanda verdiğimiz sözleri gerçekleştirdik. Akyazı Stadı ile şehrimize muazzam bir spor kompleksi kazandırdık. Avni Aker Stadı’nın bulunduğu yere muhteşem bir millet bahçesi yaptık. Çömlekçi Projesi’nde hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Sahil Geçiş Yolunu biz tamamladık. Erdoğdu yolu ne zaman duble yol oldu? Kanuni Bulvarı taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. İkinci devlet üniversitesi kısa bir süre önce açıldı. Diş hastanesinden Kalp-Damar Hastanesine kadar birçok yeni hastane yaptık. 900 yataklı şehir hastanesini yapıyoruz. Ganita-Moloz arası planlanan rekreasyon alanında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin altyapı ve üstyapısını yeniden inşa ettik. 

Şehrin merkezindeki tabela çöplüğünü ortadan kaldırdık. Her bir ilçemizde talep edilen pazar yeri, otopark, içme suyu projesi ve diğer yatırımları hayata geçirdik. Yıllardır konuşulan yeni otobüs terminal binasının temeli atıldı.” Yatırım Adası ve Trabzon-Erzincan Demiryolu ile ilgili de son durumu paylaşan Milletvekili Cora, “Projeler devam etmektedir. Yatırım Adasının kanununu biz çıkardık, projesini biz ihale ettik. Proje çalışmaları son aşamadadır. Dolgu ihalesi ile ilgili yatırım sürecini de hep birlikte takip etmekteyiz. 

Aynı şekilde Trabzon-Erzincan arası demir yolu projesini 3 yıl önce ihale  ettik. Projesi tamamlandı, ekonomik planlama çerçevesinde yatırım ihalesinide kısa sürede gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim şiarımız Millete hizmettir. Her zaman milletimizin emrindeyiz. Trabzon için yapacak çok işimiz var. Şehrimize kazandıracağımız çok yatırım var. AK Parti ne söz verdiyse o sözün arkasında duran, gereğini yapan bir partidir. Onlar konuşur biz yaparız.“ ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim