AK Parti’de 9 Şubat tarihinde yapılacak il başkanlığı seçimi için temayül yoklaması yapıldı. Belediye Başkanları ve ilçe başkanları ile yüz yüze görüşen Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı ve yardımcıları ayrıca Kadın Kolları Gençlik kolları ve Büyükşehir Belediye ve meclis üyeleri ile ilgili de anket yaptı. Trabzon’da il başkanlığını isteyenlerin sayısı da arttı. Selahattin Çebi, Uğur Aydın, Ömer Topaloğlu, Faruk Kanca, Mehmet Karoğlu, Temel Altunbaş, Nurcan Aydın, Engin Aydın, Hasan Dilekoğlu, Dündar Ayyıldız, Hakan Terzioğlu, Metin Kaya, Murat Zeki Solak, Enes Aslan’a yönelik tercihler kullanıldı. Trabzon eski milletvekili Asım Aykan ‘ı da önerenler olduğu ifade edildi.

Temayül çalışmaları başlamadan önce açıklama yapan Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı, temayülün tek başına belirleyici bir unsur olmadığını söyledi.

Avcı şu ifadeleri kullandı: Eski veya mevcut başkan sıfatıyla Haydar Revi yanımızda. Bugünden itibaren bölgede Haydar Başkanımızla beraber çalışacağız. Bölgede yeni bir görev dağılımı yapacağız. Bu görev dağılımı sonucunda da bugünden itibaren Haydar başkanımızın Artvin’de görevlendirmek üzere bir planlama yapmış durumdayız. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ortahisar için de bekleyiş sürüyor. Onunla ilgili de temayül çalışmalarını daha önce yapmıştık. Elimizde bir çalışma var. Bugün İl başkanlığı ile ilgili çalışmayı da tamamladıktan sonra çok kısa bir süre içinde Cumhurbaşkanımızın programı ne zaman el verirse, bu haftaya da olabilir, çok kısa bir zaman dilimi içinde de olabilir. İnşallah il başkan adaylarımızı bugün burada yapacağımız temayül ve ayrıca yapacağımız çalışmalar neticesinde tespit ederek genel başkanımıza götürmüş olacağız. Kaç tane aday çıkaracağımızı şuan da söylemek çok zor. Genelde 3 aday götürüyoruz. Bazı illerde bu 5-6 olabiliyor. Biraz da yapacağımız çalışmanın sonucuna bağlı olarak değişiyor. Bu sürecin Trabzon için hayırlı olmasını diliyorum. Trabzon’da çok dinamik bir yapımız var. Belediye meclis üyelerimiz de belediye başkanlarımız da, kadın kollarımız da milletvekillerimiz de çok olumlu bir yapıda. Belirlenecek il başkanımızın bu sürece daha ciddi bir katkı sağlamasını ve bu uyumu arttırmasını umuyoruz. Temayül sonuçları açıklanmayacak. Temayül sonuçları elimizdeki verilerden bir tanesi. Bu milletvekilliği adaylığında da karşımıza çıkan unsurlardan bir tanesi. Temayül tek belirleyici unsur değil. Elimizdeki önemli unsurlardan bir tanesi. Yaptığımız sahadaki çalışmalar var yüz yüze görüştüğümüz isimler var sivil toplum örgütleriyle görüşmeler var. Onların kanaatleri görüşleri alınıyor. Tüm bunlar arasında temayül bir tanesi. Kongre tarihi için bir taslak çıkardık. Cumhurbaşkanımızın programına göre belirleyeceğiz. Rize ve Trabzon’u birlikte Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapmak istiyoruz. Şubat ayı içinde kongrenin yapılmasını düşünüyoruz. İl başkan adaylarımız daha yeni ortaya çıkmaya başladı. Ben adayım diyen herkesle görüşmeye çalışacağız. Ben il başkanlığı yaptım, teşkilat hassasiyetini iyi bilirim. Temayülden çıkan sonuçların ciddiye alınmadığına dair bir bilgi varsa ki bu bir bilgi değil. Temayül bizim için son derece önemli bir referans ve kaynaktır. Özellikle ifade ediyorum tek başına belirleyici bir veri değildir. Bu milletvekilliği adaylığı sürecinde de böyledir.” Temayülde teşkilat mensubu 286 üye oy kullanırken delegeler oy pusulasına il başkanı görmek istedikleri 3 ismi yazdılar.

İL BAŞKANLIĞINA KADIN ADAY ADAYI

AK Parti İl Başkanlığı için adaylığını koyan Nurcan Aydın, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Karadeniz koordinatörlüğüne atanan Haydar Revi Beyefendinin atanması ile gelişen Trabzon İl Başkanlığı seçimleri yapılmaktadır. Her biri birbirinden değerli kardeşlerim, abilerim aday adayıdır. Ak partide bulunmuş, vatanına milletine sevgi ve saygı içerisinde hizmet sunan bir ablanız, kardeşiniz olarak bende Ak partimin yanında olarak adaylığımı açıklıyorum. İnandığın yolda yürü diyen sayın Erdoğan kadınlarımızın değer görüp saygı görmesi, hayatın her alanında kadına öncelik verdiği için şahsım ve kadınlar adına teşekkürlerime sunuyorum.

Hayırlı sonuçlarla hep birlikte virüssüz, huzurlu, sağlıklı günler diliyorum.”

Editör: TE Bilisim