AKP hükümetinin enerji tasarrufu iddiasıyla 2016 yılında yaz-kış saat uygulamasını kaldırarak sabit yaz saati uygulamasına geçmesiyle birlikte özellikle kış aylarında sabahları havanın geç aydınlanmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar geçmişte olduğu gibi kış saati uygulamasına geçilmesini istiyor. 

Vatandaşların kış saatine geçme taleplerini Meclis Genel Kurulu gündemine taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'mizin birçok ilinde okula gidecek çocuklarımız ve işe gidecek insanlarımız gün doğmadan uyanıyor ve karanlıkta lamba yakarak okuluna ya da işine gitmek için hazırlanıyorlar.” 

“FATURALAR ARTIYOR, DAĞITIM ŞİRKETLERİ KAZANIYOR”

“Yanan her lamba vatandaşın elektrik faturasının artması demektir, elektrik dağıtım şirketlerinin daha çok para kazanması demektir. Hâl böyleyken ve birçok ülke elektrik tasarrufu için yaz kış saati uygulaması yaparken biz neden bu uygulamadan vazgeçtik?” 

“ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE HESABINI KİM VERECEK?”

“İktidara soruyorum: Okula giden çocuklarımızın, işe giden insanlarımızın zifiri karanlıkta yollara düşmesi hoşunuza mı gidiyor? Elektrik faturalarının artması hoşunuza mı gidiyor? Sabahın karanlığında çocuklarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek? Çok mu zor kış saati uygulamasına geçmek, çok mu zor bu sıkıntıyı çözmek? Artık milleti de kendinizi de kandırmayın, yönetemiyorsunuz, sandığı getirin; bu talep milletimizin talebidir.”

Editör: TE Bilisim