Ziyaretinde yaptığı açıklamada; mevcut otogarın şehrin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını belirten Örs: "Trabzon Otogarı 1991 yılında hizmete açıldı.

Açıldığı dönemde en modern ve en kapsamlı otogarlardan biriydi. Bu otogar binasını Trabzon’a kazandıran Eski Belediye Başkanımız Orhan Karakullukçu Bey’i şükranla anıyorum. Ancak günümüzde bu terminalin Trabzon’un ihtiyaçlarına cevap verecek durumda olmadığını görüyoruz.

Yıllardır bakımsızlıktan eskimiş, bir çok yeri kullanılamaz hâle gelmiştir. Bunun yanında kentin artan yolcu trafiği Trabzon Otogarı’na fazla gelmekte, haliyle yetersiz kalmaktadır. Ayrıca trafik sıkışıklığı ve seferlerin aksaması gibi sorunlar yaşandığına da şahit oluyoruz. AK Parti iktidarı ve yerel yöneticiler 2009 yılında 61 proje ile Trabzon halkından yetki istediler. Yeni ve modern otogar, önemli vaatlerden biriydi. Aradan 11 koca yıl geçti. Artık AK PARTİ sözünü tutsun.

Örs açıklamasının devamında "Hatırlayın, kuşe kâğıda proje kitapçığı, yetmedi çizgi filmlerle vatandaştan oy istediler. Birçok vaat verdiler, mega projeler dediler. Basınımız bunları yazdı, çizdi. Bunlardan bir tanesi de yeni modern terminal binası inşası idi. Ancak 11 yıl geçmesine rağmen halen aynı sorun devam etmektedir. Bu otogar Trabzon'a yakışmıyor." dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti’nin seçim vaatlerinde  yine otogar projesine yer verildiğine dikkat çeken Hüseyin Örs konuşmasını şöyle sürdürdü: "31 Mart yerel seçimleri öncesi yeni otogar projesi vaatler arasında vardı. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zorluoğlu en geç iki yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini söylemişti. Bununla alakalı olarak Maçka yolu üzerindeki Oto Galericiler Sitesinin yanında  sahil yoluna uzaklığı 800 metre olan bir alan belirlenmiş. Şu anda da proje aşamasındadır.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zorluoğlu'nun bu girişimini, şehrin ihtiyaçları hususundaki hassasiyetini önemsiyor ve destekliyorum.  Umarım bu proje her seçim dönemi sonrasında olduğu gibi reklam panolarından ve animasyon filmlerden ibaret olmaz. Trabzon şehrine yakışır bir otogar şehir için elzemdir. En yakın zamanda yeni bir terminalin Trabzon'a kazandırılması için bizlere düşen görevi yapmaya hazırız."

Editör: TE Bilisim