YENİ HEYECAN GELİYOR

Muhtarlar Derneği Başkanlığını yapmış Kaya, ‘Kendimi il başkanlığına  hazır olarak hissediyorum ve bu nedenle de güçlü bir ekiple birlikte hem değerli Trabzonlulara hemde teşkilatlara hizmet etmek için kamuoyuna yakın zamanda açıklamamı yapacağım. Demokratik bir yarış olmasını çok istiyorum.’ dedi.
Trabzon Ak Parti İl Başkanlığına aday olacağı konuşulan iş insanı ve Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya, iddiaları doğrulayarak ‘Geçmiş dönemde de böyle bir teklif gelmişti fakat o zaman kendimi hazır hissetmediğimi belirtmiştim, şimdi hazır olduğuma inanıyor ve Trabzon’da Trabzon’un ihtiyaçlarını gür sesle dile getirebilecek, partinin ve şehrin gücünü gerçek manada her platformda hissettirebilecek, herkesi kucaklayacak bir hizmet anlayışı için başkanlığa aday olduğumu önümüzdeki günlerde resmi olarak kamuoyuna duyuracağımı belirtmek isterim’ dedi.



BASINLA BULUŞACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Aralık sonu itibariyle yapılması planlanan il başkanlığı seçiminde Haydar Revi’nin göreve devam edeceği yönünde bilgiler gelmesine rağmen yeni yüzler de başkanlık için çalışmalarını sürdürüyorlar. Dün  Trabzon İli Tüm Muhtarlar derneği Başkanı Yenicuma mahallesi eski muhtarı İş insanı Metin Kaya’da il başkanlığına aday olduğunu, basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

AK Parti’nin kuruluşunda il başkanlığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bey’in yakın arkadaşı bir Başkan ve bir milletvekilinin yoğun baskısı altında kaldığını o gün kendini hazır hissetmediğini söyleyen Kaya, ‘AK Parti’ye aidiyeti olan bir kişi olarak 19 yılı geride bıraktık. Bu süre içinde gerek Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı olarak şehrimiz için gerekse muhtarlığını yaptığımız Yeni Cuma mahallemiz için verdiğimiz gayreti aldığımız hizmetleri tüm Trabzon biliyor. Trabzon’un istemesini bilen bir il başkanına ihtiyacı vardır. Mevcut Başkanı Haydar Revi partinin en zor ve sıkıntılı dönemlerini başarılı gayretli çalışmaları ile atlatmış hizmet bayrağını bugünlere taşımıştır, Revi ve onun gibi bu önemli görevi icra eden tüm başkanlarımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.  Ama artık heyecanının biraz daha artması gücün perçinleşmesi, kitlelerin dava adamlarının harekete geçmesi geçirilmesi gerekiyor. Partinin kırgınlarının, küskünlerinin toparlanması gerekiyor.

FARKLI SÖYLEM FARKLI HEYECAN

AK Parti’nin Trabzon’da farklı söylemleri dile getirecek, dinamik, sesi daha gür çıkacak bir il başkanına ihtiyacı olduğunu bugün sadece teşkilat mensupları değil yönetimde görev yapan birçok arkadaştan da duymaktayız. Bu yönde kendimi hazır olarak hissediyorum ve bu nedenle de güçlü bir ekiple birlikte hem değerli Trabzonlulara hemde teşkilatlara hizmet etmek için kamuoyuna yakın zamanda açıklamamı yapacağım. Demokratik bir yarış olmasını çok istiyorum. Tabi ki bu partinin mekanizmaları önemli organları var, onlarla da istişarelerimiz olacak. Genel merkezimiz tek liste olacak da diyebilir. Saygımız sonsuz. Bunlara baş kaldırcak halimiz yok. İstişareye ve diyaloğa hep açık oldum bundan sonra da olacağım. Ancak  il başkanlığı seçimine kadar Trabzon’a çok farklı bir kampanya sunacağımı bilmenizi isterim.

Şimdiden Allah mahçup etmesin ve Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza sağlık sıhhat, iktidardaki partimize benim de il başkanlığımda uzun yıllar yapılan hizmetlerin daha fazlasını nasip etmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum’
 
Editör: TE Bilisim