İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, beraberinde Vakfıkebir İlçe Başkanı Alparslan Beşli ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyesi Selim Alp, Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun ile birlikte önce Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’yı daha sonra da STK temsilcilerini ziyaret etti.
 
Kaymakamlık ziyaretinde konuşan Örs, “Büyükliman Bölgesi Trabzon'da önemli bir bölge. Bugün sizleri ve burada bulunan STK temsilcilerini ziyaret ederek bölgenin sorunlarını yerinde dinlemek istedik. Bölgenin sorunlarını, yerinde ve yetkililerinden dinlemek için buradayız. Amacımız Ankara’da, TBMM'de temsil ettiğimiz bölgenin problemlerini dile getirip çözüm noktasında katkıda bulunmaktır." dedi.
 
Örs, daha sonra Vakfıkebir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını ziyaret etti. Burada Kooperatif Başkanı Hasan Topaloğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ve Şoförler ve Otomabilciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çobanoğlu ile görüştü.
 
Örs, burada yaptığı konuşmada "Mecliste Trabzon'u temsil eden 6 milletvekilinden biriyim. Oradaki konuşmalarımın birçoğu Trabzon’un sorunları üzerinedir. Bu sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri dile getirmeye çalışıyorum. İcra makamındakilere gerekli uyarıları yapmak benim görevim. Trabzon’un birçok sorunu var. Başta işsizlik. Bugün birçok gencimiz işsiz, üniversite mezunu işsizlerimiz TUİK verilerinin çok üstünde, esnafımız darda, sıkıntılı, esnaf kirasını ödeyemez durumda. Çevresel sorunlarımız var. Ulaşım ile ilgili sıkıntılarımız var. Trafik başlı başına bir sorun. Yapıcı muhalefet anlayışı ile sorunları dile getirmeye özen gösteriyorum. Bu gün Vakfıkebir’deyiz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Amacımız yerinde sorunları birinci ağızdan dinlemek. Özellikle şöfor esnafının sıkıntıları ile ilgili dile getirdiğiniz sorunları dikkatle dinledim, esnafın içine düştüğü mağduriyeti dinledim. Büyükliman'ın kalbi Vakfıkebir'e istihdama yönelik yatırımların gelmesi lazım. Bölgede tarım ve hayvancılık sıfırı tüketmiş durumda, üreticimiz darda, esnafımız kredisini ödeyemez halde. Tüm bu sıkıntıların giderilmesi için gerekli uyarıları yapacağımdan şüpheniz olmasın." dedi.
Editör: TE Bilisim