1-Türkiye İstanbul seçimlerini de geride bıraktı ve gözünü yeni döneme çevirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan soğukkanlı kararlar alacak. Zaman içinde bazı Bakan ve Genel Merkezdeki isimlerin yerlerini değişecek ve kendisine de yeni yardımcılar atayacak.

2-Ankara yeni partiyi ciddi ciddi konuşmaya başladı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun biraraya getirilmesine yönelik de çalışma var. Özellikle 23 Haziran’da oyunu kullanırken her şey güzel olacak diyen ve D-8 zirvesine katılan Abdullah Gül organizasyonun içinde.

3-AK Parti Teşkilatlarında ciddi yenilenmeye gidilecekti. Fakat yeni partinin kurulacak olması bu ihtimali azalttı sınırlı değişimler yapılacak. Sorunlar tespit ediliyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl arasındaki gerilimde de Genel Merkez ‘İstişare yapın’ mesajını verdi, buzlar eridi.

4-Dünya diken üzerinde. İran Uranyum zenginleştirmede açıkladığı gibi sınırı aştı. ABD ile birlikte Rusya Denizaltı krizi yaşıyor. Tramp Türkiye’ye övgü dizdi ama kongrenin S-400 kini devam ediyor ve Türkiye bunları çözme uğraşında. http://www.takagazete.com.tr/ankarada-dort-baslik-makale,154943.html
Editör: TE Bilisim