İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden Milletvekili Salih Cora, Of ve Hayrat’ta meydana gelen sel felaketlerinin ardından çevrede yaşanan mağduriyetleri tekrar dile getirdi. AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan TERZİOĞLU ile Bakan Kurum’u ziyaret eden Cora, “Yoğun yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelandan etkilenen ilçelerimizin sorunlarını ilettik. Kıymetli Bakanımız kara gün dostudur. İlçelerimizde yaşanan mağduriyetlere kayıtsız kalmadı. Her zamanki gibi yine destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Cora, ardından DSİ Genel Müdürü Yıldız ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’i ziyaret etti. Yomra Özdil-Oymalı dereleri, Arsin Harmanlı-Özlü dereleri, Ağasar Deresi, Beşikdüzü Tersim Bentleri, Zağna Deresi, Manahoz Deresi taşkın koruma ve ıslahı ile Karadere üzerindeki köprü inşaatları ile ilgili Yıldız ve Karacabey ile görüşen Cora, buraların yatırım programına alınmasını teklif etti. Yatırım programında olan projelerle ilgili ödenek tahsisi de talep eden Cora, özellikle Manahoz Deresi taşkın koruma ve ıslahı konusunun altını çizdi. Cora, Köprübaşı’nda ikinci Dereli faciası yaşanmaması için hızlı bir şekilde burada gerekli çalışmaların yapılması konusunda düşüncelerini iletti.

Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Cora, “Meclis çalışmalarına verdiğimiz arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Sahadan aldığımızı bilgiyi en doğru yöntemle masaya sunuyoruz. Yani milletimizin, hemşerilerimizin saha gezilerinde ileri sürdüğü talepleri şikayetleri ve sorunları not alıp hafta içerisinde belirli günlerde ilgili bakan ve bürokratlara iletiyorum. Anlayacağınız sıcak takip yapıyoruz. Biz, iktidar partisiyiz ve icraatla yükümlüyüz. Sorunları dile getirerek, sorumluluktan da kurtulamayız. Bizzat çözüme katkı sunmalıyız. Milletimiz her anımızı takip ediyor. Bu doğrultuda gayret ediyoruz.” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim