Örs, daha önce TBMM'de dile getirdiği ve konu ile alakalı mecliste araştırma önergesi verdiği katı atık tesisinin yapılacağı yer olan Taşönü Mahallesi'ni ziyaret etti.
 
Dr. Hüseyin Örs burada yaptığı konuşmada: "Bugün siz değerli hemşehrilerimin şikayetlerini bizzat dinlemeye ve mağduriyetinizi tekrardan dile getirmeye geldim. Araklılı hemşehrilerimin bu çöp tesisine olan itirazlarını her alanda bıkmadan, usanmadan dile getiriyorum. Araklı'nın bu mağduriyetini gidermek için siyasi menfaatleri  bir kenara bırakıp herkesi birlik olmaya davet ediyorum.Turizme kazandırılması gereken ve yaşamın aktif olarak devam ettiği Taşönü Mahallesi çöplüğe dönüştürülemez. Buna müsaade edemeyiz. Bu tesisin yapılması demek doğayı katletmek demek. Araklı bunu haketmiyor. Araklı'nın hemen yanı başında Çamburnu'nda yaşanan vahşi çöp depolama hadisesi gözler önündeyken Araklı'daki ısrar nedendir? Araklı ilçemizde ikinci Çamburnu vakası Yaşanmasın. Çamburnu gitti, sıra Araklı'da mı? Derhal bu yanlıştan geri dönülmelidir. Bu işin peşini bırakmayacağım. " dedi.
 
31 Mart yerel seçimlerinin Trabzon için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Örs; "Önümüzdeki yerel seçimler bizim için çok önemli. İlçelerimiz ve şehrimizin belediye başkanları ve meclis üyelerini seçeceğiz. Bu seçimde cumhurbaşkanı ya da milletvekili seçmeyeceğiz. Bazıları bu yerel seçimleri farklı yönlere çekiyor. Şehrin ihtiyaçlarını ve halkımızın beklentilerini siyasi rant olarak kullanıyorlar. Verilen ancak tutulmayan onca söz varken, yine algılarla ve türlü oyunlarla halkımız kandırılıyor. Biz siyaseti bir hizmet aracı olarak görüyoruz. Ve en iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Milletimiz  mega algılarla kendisini  oyalayanlara sandıkta dersini verecek, verdiği sözleri tutmayanları tasfiye edecektir." dedi.
 
Editör: TE Bilisim