Kurukız,  yaptığı değerlendirmede, “Biz çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ve basamakları birer birer değil, ikişer, üçer çıkmaya gayret ediyoruz. Şalpazarı'nda birkaç basamak birden atlarsanız tabi ki birileri rahatsız olacak. Ancak biz ilçemizde yapılan yatırımlardan ve hizmetlerden halkımız memnun olduğu biliyoruz ve bizlerde çıtayı yükselterek devam ediyoruz. Şalpazarı gün gün değişiyor ve güzelleşiyor.  Haftalık ve ya aylık olarak Şalpazarı'na geldiğiniz zaman değişimi hissedebiliyorsunuz. Son dönemlerde sokak sağlıklaştırması adı altında, aydınlatmalardan sonra ilçe giriş ve çıkışları şimdi ise cephe çalışmasıyla birlikte adeta baharın kendini yenilemesi gibi Şalpazarı'da kendisini yenilemeye gidiyor.  Şalpazarı'nda güzel işler oluyor, ilçemize ne yapsak azdır. Çünkü, Şalpazarı yıllardır alamadığı haklarını şimdi misli ile alarak yoluna devam ediyor” dedi.

ÇEVRE YOLU İLE RAHATLAYACAK

Kurukız’ın açıklamaları şu şekilde: “Çevre yolunda müteahhit el değiştirdi ve yeni müteahhit şantiyesini kuruyor. Yolun geçecek olduğu arazi sahipleri ile toplantı yaptık, onlara ilçemize gelecek olan bu yatırımın önünü açabilmek ve kamulaştırma bedellerine bakmadan müteahhide çalışma izini verip ardından eğer verilen ücretlerin beğenilmiyorsa dava açılabileceğini ama işlerin bir an önce başlaması için kolaylık göstermeleri konusunda hak sahipleri ile konuştuk. Tamamlandığın da Şalpazarı güzergâh olarak bir nebzede olsa değişmiş olacak ama en önemlisi ilçenin trafik sorununu rahatlamış olacak. Özellikle bayram dönemlerinde ilçeye giriş yoğunluğu yaşandığı dönemlerde Şalpazarı kilitleniyor. İlçemizde Pazar yerinin kurulduğu günde ise ilçemizde giriş çıkış yapılamaz bir noktaya geliyor. Çevre yoluyla birlikte trafik yoğunluğunu alarak ilçemizi rahatlata-cağına inanıyoruz.

TOKi BAŞLIYOR

TOKİ konutları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Mevcut Dereköy Mahallemizin üzerinde düşündüğümüz arazi üzerinde ilerliyor. Arazi ile ilgili bazı sıkıntılar vardı onlarda aşılmaya başladı. İnşallah Dereköy Mahallemizde 48 konutluk etap orada başlayacak, 2.etap ise yine bir başka arazi bulduk oradan devam edeceğiz. Önünde her hangi bir engel yok.

DEVLET BAHÇELİ GELECEK

Hükümet konağı ile birlikte açılışa hazır birçok eserimiz var. Hükümet konağı, öğretmen evi, belediye binamız, gençlik merkezi, fitnees salonu, yüksekokul, sokak aydınlatmaları ve yürüyüş yolları, cephe çalışması başladı 1-2 ay içerisin de o da tamamlanmış olacak. Şalpazarı'nda bir dizi açılmayı bekleyen projemiz var. Bu açılışlar için de devlet büyüklerimizin sözleri var. Pandemi nereye gider bilemiyoruz. Genel Başkanımız, bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin ilçemize gelme sözü var, İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun sözü var. İnşallah önümüzde ki pandemi dönemi atlattıktan sonra devlet büyüklerimiz gelecek ve bu hizmetleri onlar ile beraber Bismillah diyerek açacağız. dedi.

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Ben bir Türk vatandaşı olarak ve siyasetin köşesinden tutmuş bir kardeşiniz olarak tabi ki söyleyeceklerim var. Kim darbe çığırtkanlığı yapıyor ise bu ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor demektir. Darbelerin önü bu ülkede kesilmiştir. Biz bu ülke de en son 15 Temmuzu gördük. Onun öncesinde hayatım içerisinde 12 Eylül'ü gördüm, 28 Şubat'ı gördüm, 27 Mayısları okudum. Rahmetli Adnan Menderes'in asılması sırasında ki olayları inceledim. Bakıldığında bunların hepsi Amerika'nın isteklerini yapmayan liderlere düzenlenen komplolardır. Eğer Adnan Menderes o gün Amerika'nın isteklerine evet deseydi, farklı bir alternatif oluşturmaya çalışmasaydı darbe olmazdı. 

Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Amerika'nın isteklerine evet deseydi 15 Temmuz olmazdı. 15 Temmuz olma sebebine baktığımızda Amerika'nın hayallerinin bittiği nokta olarak görmekteyiz. Bu ülke artık eski Türkiye değil. Bu ülkede Türk milleti darbecileri tükürüğünde boğar. Kendi silahlarımızın kendi vatandaşlarımıza, kendi halkımıza doğrultulmasına rağmen halkımızın sağduyusuyla beraber darbeyi 15 Temmuz'da püskürtmüştür. Artık bu millet uyanmıştır, bu milletin dinamikleri var. Dünyaya örnek gösterilecek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var, güvenlik güçlerimiz var, bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya lideri var, onun yol arkadaşı bilge Türk dünyası lideri Devlet Bahçeli var. Bu milletin dualarıyla birlikte şehitleri ve gazileri var. Öyle sonun Adnan Menderes gibi olacaktır diyebilmek kolay değil. Bu millet çok badireler atlatmıştır. Şimdi kendi topunuzu, kendi tüfeğinizi, kendi uçağınızı, İHA'larınızı SİHA'larınızı yaparsanız, denizin altından tüp geçitler, otoyollar yaparsanız, kıtaları birbirine bağlarsanız, sağlık alt yapısıyla sosyal donatısıyla güçlü bir ülke olursanız, dünya da benim diyen ülkelerin elinden oyuncaklarını alırsanız.  Size o bahsettiğiniz ürünleri, silahları donatımları satamazlarsa tabi ki birileri çıkacak onların ödediği dolarcıklar ile beraber, satın aldığı beyinlerle beraber bize bazı söylemlerde bulanacaklar ama bu millet bunları yemez. Milletimiz sağduyulu artık onun için merak etmesinler. Bu devlet kendi silahını da yapacak, Karadeniz'de doğal gazını arayacak, Ege de petrolünü arayacak, bizi Akdeniz'e hapsetmek isteyenlere Libya ile birlikte Türk gölü haline çevirmiş olacağız. 70 km güvenlik koridoru ile birlikte Irakla Suriye ile beraber teröre dur demiş olacağız. Artık Türkiye güçlü bir Türkiye merak etmesinler.”

Editör: TE Bilisim