Kaya, “Kara tren maketini iadeli taahhütlü bir şekilde hemşerimiz, Sayın Bakanımıza yolladık. Umut ediyorum ki Sayın Bakan bu treni masasına koyar ve her baktığında hemşehrilerine verilen Erzincan-Trabzon Demiryolu sözünü hatırlayarak bu çalışmaları hızlandırır. Çünkü tahammülümüz kalmadı. 2023 dediler ama bize söz verilen demiryolu hattı 2023 demiryolu haritalarında görünmüyor, 2029 haritalarında ise "proje hazırlama aşamasındaki hat" olarak görünüyor. 2029'da proje hazırlama aşamasında, bunu kabul etmemiz mümkün değil. O zamana kadar AKP diye bir parti kalmaz" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2 gün önce Meclis’te gerçekleştirdiği basın toplantısında kullandığı Erzincan-Trabzon treni maketini kargo yoluyla ve iadeli taahhütlü bir şekilde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hediye etti. Hediye ettiği tren maketinin içine Bakan Karaismailoğlu’na ithafen bir de not iliştiren Kaya, notta şunları dile getirdi:

YÜZYILLIK DEMİRYOLU HAYALİMİZİ HATIRLATMASI TEMENNİSİYLE

“Sayın Bakanım; Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi konusunda Trabzonlu ve Gümüşhaneli hemşehrilerimize yüzlerce kez söz verilmiş olmasına rağmen henüz somut bir adım atılmadığını üzülerek gördüğümüzü ifade ediyorum. Bugün, yani 22.02.2021 tarihinde TBMM’de yaptığım basın toplantısında bu konuya değindim. Şimdiye kadar verilen sözleri hatırlatarak alınan yolun istenen düzeyde olmadığını ifade ettim. Trabzonlu bir hemşehrimiz olarak Ulaştırma Bakanlığı gibi önemli bir görevde olmanızı şehrimiz adına önemli bir şans olarak gördüğümü ifade ediyor, şehrimize verilen yüzyıllık demiryolu sözünü hatırlatması temennisiyle size bugünkü basın toplantısında kullandığımız kara treni gönderiyorum. Umarım, Erzincan-Trabzon demiryolu rüyamızın gerçekleşmesi yolunda bir katkısı olur. Süreci dikkatle takip ettiğimizi ve edeceğimizi hatırlatıyor, çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla…”

KENDİSİNDEN HEP MİNNETLE BAHSEDECEĞİZ

 “Basın toplantımızda üzerinde Erzincan-Trabzon yazan maket trenimizi Sayın Bakan’a göndermemizdeki bir amacımız; ‘biz verilen sözleri dikkatle takip ediyoruz ve hakkımız olan demiryolu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz, Sayın Bakanımız da vazgeçmesin’ mesajını vermektir. Sayın Bakan, kıymetli bir hemşehrimizdir. Aynı topraklarda yetişmiş, aynı meslek disiplinini almış insanlarız. Trabzon’a demiryolu gelmesi konusunda en az benim kadar istekli olduğuna inanıyorum. Sayın Bakanımızdan ricamız görev süresi dolmadan hemşehrilerinin demiryolu hayalini ivedilikle gerçekleştirmesidir. Gerçekleştirdiği taktirde Trabzon’a demiryolunu getiren Bakan olarak Trabzon tarihe geçecektir ve kendisinden hep minnetle bahsedeceğiz.”

Editör: TE Bilisim