FATMA BALCI KİMDİR?

‘1965 Trabzon/Vakfıkebir (Çarşıbaşı) İlçesi’nde doğdum. 1982 yılında Trabzon Lisesinden mezun oldum. 1985 yılında Şişli Belediye Başkanlığı Personel Müdürlüğü emrinde memur olarak göreve başladım. Anadolu Üniversitesi İktisat (4 yıllık) bölümünü bitirdim (1991). Yüksek lisansımıYerel Yönetimler üzerine tamamladım (2018). Orta düzeyde İngilizce bilmekteyim.

1989 yılında Astsubay olan eşimle evlendim. Bu birliktelikten bir erkek ve bir kız olmak üzere 2 evlat sahibiyim. Eş durumundan dolayı sırasıyla;1992 yılında Ağrı Valiliğinde; memur ve şef,1995 yılında Samsun Valiliğinde; Memur, Vali Sekreteri ve İl Yazı İşleri Müdürlüğü’nde şef,2002 yılında Kars Valiliğinde; İl Mahalli İdareler Müdür V. (2 yıl), daha sonra 2004 yılında görevde yükselme sınavı ile İl Yazı İşleri Müdürü,2005 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Personel Uzmanı,2006 yılında Ankara Valiliği’nde Şube Müdürü (İnsan Hakları, Toplumla İlişkiler),2011 yılında Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürü,2015 yılında Ankara Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü olarak atanıp bilfiil Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdür Vekili olarak görevimi sürdürdüm.2019 yılı Mart Ayı’nda yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nde memleketim olan Trabzon/Çarşıbaşı İlçesi’nden Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevimden istifa ettim. Bu süreçte aday olamadığımdan (ilçenin ittifaka bırakılmasından) tekrar İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı olan Ankara Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna atanıp, Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdür Vekilliği görevini sürdürmeye devam ettim.

Ankara Valiliği İnsan Hakları masa sorumlusuyum.

Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlileri Etik Kurulu (mülga Başbakanlık) tarafından Etik Eğiticisi (sertifikalı) olarak eğitilerek bu hususta kamuda eğitim vermekteyim.Müdürlük görevime ek olarak; 15 Temmuz Darbe Girişiminde en fazla Şehit ve Gazi veren Başkentimiz’deki Vatandaşlarımız ile kamu kurumlarındaki görevlilerin iş ve işlemlerini 2330 sayılı Kanuna istinaden Ankara Valisi’nin şifai emirleri ile Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü olarak büyük bir özveri ile yerine getirerek İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği’ne yakışır şekilde başarıyla yürüttük ve halen yürütmeye devam etmekteyiz.

Ankara Valiliği’ne hizmet ettiğim süre içerisinde adıma; Ankara Valiliği tarafından 2 adet Başarı Belgesi, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı tarafından Teşekkür Belgesi, Ankara Merasim Sokak’ta meydana gelen terör olayları sonrasındaki tepkiler ve sosyal destek sebebiyle  Merasim Sokak Lojman Yönetimi tarafından Plaket, Ankara 15 Temmuz Şehit ve Gazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Plaket, Kazan 15 Temmuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Plaket verilmiştir.’
Editör: TE Bilisim