TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta hiç kimsenin AK Parti’ye Çevre dersi veremeyeceğini belirterek “Artık sularının arıtıldığı, havasının temiz tutulduğu, toprağının temizlendiği bir Türkiye'de yaşamaya başladık. Bizlere çevre dersi vermeye çalışanların geçmişte neler yaptığını hatırlatmakta fayda var.  Nasıl bir Türkiye'de yaşadık, şimdi nasıl bir Türkiye'deyiz?” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022 Bütçe Görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz aldı.

AK Parti olarak hayata geçirdikleri Sıfır Atık, Çevre Ajansı, Poşet Yasası, İklim değişikliği ve Şehircilik alanındaki konular hakkında görüşlerini bildiren Milletvekili Balta “Burada çevreyi konuşurken geçmiş ile günümüze de bir göz atmamız lazım. 1980'li, 1990'lı yılları hatırlatmak isterim.  Türkiye’de bu yıllarda sanayinin de biraz gelişmesiyle birlikte şehirlerimiz, özellikle büyük şehirlerimiz yaşanamaz hâle gelmişti; hava kirli, su kirli, toprak kirli ve sağlık sorunları yaşayan insanlara da doktor tavsiyesiyle Anadolu'nun farklı kentleri önerilmişti. Bu yıllarda, 1994 yılında ve şu anda Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İlk işi metropol şehir İstanbul'umuzun havasını, suyunu, toprağını temiz tutmak için bir hareket başlatmak olmuştu. Özellikle Haliç'in temizlenmesi, İstanbul'da havanın temizlenmesi ve toprağın temizlenmesiyle birlikte bu çevresel hassasiyet bütün Türkiye geneline yayılmıştı ve Türkiye genelinde, çevrenin ne olduğunu, çevresel sorunların insanlığa ve canlılara ne büyük zararlar verdiğini anlamıştık. Gazetelerle beraber promosyon dağıtılan bir İstanbul'dan ve Türkiye'den artık sularının arıtıldığı, havasının temiz tutulduğu, toprağının temizlendiği bir Türkiye'de yaşamaya başladık. 2002 yılından sonra da AK PARTİ iktidarları döneminde, özellikle atık su arıtma tesislerinin artırılması, diğer taraftan da bu işi kaynağında temiz tutmak için katı atık bertaraf tesislerinin yaygınlaştırılmasıyla birlikte, eskiden İstanbul'da patlayan o çöp dağlarının yerine katı atık bertaraf tesislerinde o atıklardan enerji üretilip çevreyi hiç kirletmeden ekonomiye kazandırdığımız bir döneme geldik” dedi. 

Editör: TE Bilisim