Burada açıklamalarda bulunan Kara, “Genel kuruldan çıkacak olan kararların hayırlı olmasını diliyorum. 20 aydır mücbir sebepten dolayı sıkıntı içindeyiz. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü yarın. 15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. Tarihi bir kırılma noktasıdır. Dün olduğu gibi bugün de yarın da esnaf be sanatlarlarımız vatanına bağlı kalmıştır ve kalmaya devam edecektir. Kovid-19 salgını yaşıyoruz.
 
Tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Sosyal kültürel katmanlara derin etkiler bıraktı. Esnaflarımızı pandemi kurallarına uymaya ve aşı olmaya davet ediyorum” dedi. Kara, “67. Olağan genel kurul gerçekleştiriliyor. 21 yıldır sizlere hizmet veriyorum. 31 yıldır bu çatının altındayım. Bizlere her daim destek verdiniz güven duydunuz. Biz de her daim layık olmanın mücadelesini verdik. 2 yıllık süreçte finansmanımızı 140 milyon liraya çıkardık. 117 milyon liralık kredi kullandırdık bir yılda. Bölgenin en büyük kooperatifiyiz. Zor günler geçirdik zor günler geçiriyoruz. Faizlerin yıl sonuna kadar ertelenmesi talebimizdir. Esnafımızın karşılaştığı sorunlarla ilgili 16 maddelik rapor hazırladık. 

Milletvekilleri ve bakanlarımıza gönderdik. Taleplerimizi uygulamaya koydukları için teşekkür ediyorum. Pandemi desteklerinin yıl sonuna kadar uzatılması arzumuzdur. Altyapı çalışmaları var ve birçok esnafımızı etkilemiştir. Bu tür çalışmalara hassasiyetle yaklaşmalıyız. Bir an önce bitmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibraları kabul edildi. Yönetim kurulu ise, Metin Kara, Şükrü Bekar, Hayri Köksal, Mustafa Pehlivan ve Mehmet Yılmaz şeklinde oluştu.
 

Editör: TE Bilisim