AMACIMIZI ÜZÜM YEMEK

‘Herkes bir şeylerin peşinde, amaç  üzüm yemek mi?Bağcıyı dövmek mi? Önce buna bi karar verilmelidir, ülkede demokrasi özgürlük var, kanunlar var, herkes bu kanunlara uymak zorundadır. Hükümetler Belediye başkanlıkları encümenler muhtarlar halkın oyu ile gelir, halkın oyu ile gider herkes buna saygı duymak zorundadır. Ben bunu sevmiyorum demek seni bağlar ama saygı duymak zorundasın. Sandık gelir tepkini orda gösterirsin, çamur at izi kalsın mantığıyla bi yerlere gelme şansınız yok, önce yapıcı olmak lazım, Kürtün bizim bu ülke bizim, öküzün altında buzağı aramaya gerek yok, herkes  bu ilçe, bu ülke için bir şeyler yapmak zorundadır, Kırmadan dökmeden halkı  kucaklayarak beraberce kararlar alınmalı küçük düşüncelerin esiri olmak bizlere hiç bir şey katmaz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına, diğer kurumlarına, idare amirlerine seversin sevmezsin ama saygı duymak zorundasın.

ATATÜRK’E SAYGI

Bu ülkenin kurucu liderine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e herkes saygı göstermek zorundadır. Bu ülkenin bayrağına sancağına herkes saygı duymak zorundadır. Fikir ayrılıkları olabilir ama bu konularda çok hassasız. Bayramlarda ulusal günlerde tüm kurumlar bu hassasiyeti göz önünde tutup mazeret uydurma bahanelerinden kaçınılmalıdır. Tüm kurumların önünde bulunan Atatürk büstlerinin bakımları yapılmalı bayrak direkleri bayraklara gereken hassasiyeti göstermeli hatta ilçeye bi meydan kazandirilarak, Atatürk’ün büstü buraya konulmalıdır.

AŞEVİ KURULMALI

İlçeye mutlaka bi aş evi kazandırılıp fakir fukaraya sıcak yemek verilmelidir, ilçe merkezinde bilhassa kış mevsiminde çoğalan başı köpekler bir alana toplanıp kısırlaştırma uygulanıp burda beslenmelidir. İlçede bulunan yemek yapan kurumların artıkları toplanıp bu hayvanlara verilmelidir. İlçenin durak yerleri yeniden dizayn edilerek Doğankent Giresun tarafına kalkan araçlar direk terminalden, Gümüşhane  Trabzon tarafına giden araçlarda jandarma karakol sapağına güzel bir alan kazandırılarak  ordan kalkmalidir. İlçe merkezinde olan polis kontrol noktası da bulunduğu yerden alınarak petrol ofisinin yanına alınmalı polis noktasına da Kürtün taksi durağı alınmalıdır. Çarşamba günleri hariç araçlar pazar yerine çekilmeli, transit caddedeki araçlar içinde tek yön uygulaması mutlaka getirilerek trafik rahatlatılmalıdır. Belediyenin tek parkı olan Mahmut Oltan Sungurlu parkı da tekrar bakıma alınıp havuz suları ve ışıklandırma  mutlaka hizmete alınmalıdır. İlce merkezindeki kaldırım taşları boyanarak ilçeye hoş bir görüntü kazandırılmalıdır.’

Editör: TE Bilisim