Muhacirlik yılarında yaşananları hatırlatan Milletvekili Cora, “Akla hayale gelmeyen ihanetlere ve eziyetler maruz bırakılan, sıkıntıların, acıların ve yokluğun en büyüğünü yaşayan, tarifi imkansız çileler çeken, ancak yüreğinde özgürlük ve bağımsızlık ateşi yanan bu millet tarih boyunca esarete boyun eğerek yaşamayı değil, özgür olarak ölmeyi tercih etmiştir” diye konuştu.

Trabzon Hainlere Fırsat Vermemiştir

102 yıl önce verilen bu mücadelenin kahramanlık şuurunu aynı heyecanla taşıyan Trabzon’un 15 Temmuz’da da meydanları boş bırakmadığını ifade eden Cora, “Trabzonlular ülkesine, şehrine ve en önemlisi bağımsızlığına kastedenlere fırsat vermemiştir” dedi.

Geçmişimizi Unutmadan

Millî ve manevi değerleri koruyarak, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı bundan sonra da çok dikkatli olmamız gerektiğini kaydeden Cora şöyle devam etti: “Geçmişimizi unutmadan, bu topraklarda gözü olanlara fırsat vermeden, birlik ve beraberlik içerisinde atalarımızın emanetine sahip çıkmalıyız. Bu emaneti torunlarımıza daha güvenli ve güzel bir şekilde aktarmalıyız.Bu vesile ile semalarında dalgalanan al bayrağı, minarelerinden yükselen ezan sesini ve üzerinde özgürce yaşadığımız bu cennet vatanı canları pahasına koruyarak bizlere emanet eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun.” 
 
Editör: TE Bilisim