Çebi mesajında engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirterek “Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli bireyler olduklarını göstermeliyiz. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILANLAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin engelli bireylere sunulan olanaklarla paralellik gösterdiğini kaydeden Çebi “Hamdolsun AK Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşlarımıza yönelik yatırımlar ve iyileştirmeler göğsümüzü kabartıyor, mutluluk duyuyoruz. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir.” dedi.

ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Engelli vatandaşların sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik olarak Devletimizin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın görevler düştüğünü vurgulayan Çebi, şunları söyledi: “Engelleri birlikte aşacağız. Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakları olan engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında ve desteğindeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza, ailelerine sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim