Yaklaşık 8 yıl merkez ilçe ve il yönetiminde Ar-Ge başkanlığı yaptı. 2011 milletvekili genel seçimlerinde aday adayı oldu. AK Parti’nin köklerinden geliyor. Sivil Toplum Örgütlerinde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Trabzon’da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı kültür ve dayanışma derneğinde yönetim kurulu üyeliğine devam ediyor. Emekli eğitimci ve ticari işlerinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmekte. AK Parti Çaykara Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Çevik, çalışmalarına hız verdi. Çevik yaptığı açıklamada, “Siyasete başladığım yıllardan bu yana Çaykara’ya hizmet aktarımında, memur tayinlerinde destek olmaya çalıştım. İlçemizin nüfusu az ancak nüfusunun yüksek olduğunu düşünüyorum. Doğru planlanmış eğitim ve turizme yönelik projelerle ciddi bir kalkınma hamlesini yakalayacağını düşünmekteyim” dedi.
 
Uzungöl Master Planı Kapsamında
 

Çevik, “Trabzon’da ilçelere yayılan bir turizm çalışması var. Beşikdüzü teleferiğini yapmış, Beşikdağı tesisleri bitmek üzere. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Trabzon’da 3 yeni Uzungöl benzeri tabiat turizm merkezi oluşturulması için harekete geçti. Kadırga, Sis dağı, Hıdırnebi ve Kadıralak yaylaları turizme kazandırılması için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Havaalanı bitirildikten sonra Ordu’nun Aybastı, Perşembe, Kabadüz ve Çambaşı yaylaları ziyaret edilmeye başlandı. Teleferiği ve Boztepe’siyle yılda yaklaşık 700 bin turist çekmektedir. Şunu görmek lazım. Karadeniz’de turizm pastası bölünüyor. En çok turizm alternatifi sunan ve en profesyonel hizmet veren turizm merkezleri daha fazla turist çekecektir. Çaykara’da konaklama ağırlıklı turizmi çeşitlendirerek turiste sunmak zorundayız.  Allah (cc) İbrahim suresi 32. ayette denizleri ve nehirleri yararlanılsın diye insanlığın hizmetine sunmuştur. Akarsu turizmi (rafting, kano, nehir kayağı), seyir terasları, rafting ana ve ara istasyon kafe ve çay bahçeleri, paintball oyun sahaları, tırmanma ve doğa yürüyüş parkurları ile turizm alanları genişletilmelidir. Uzungöl master planı kapsamında, Uzungöl’den Ovit’e kadar olan yaylalarda, Sultanmurat yaylalarında yapılmasının turizmin 12 aya yayılmasını sağlayacaktır.” 
               
Avusturya Ve İsviçre Modelleri İncelenmeli
 

“Uzungöl için Avusturya ve İsviçre modelleri incelenmelidir. Uzungöl Türkiye’nin Davos’u neden olmasın. Doğal dokusu değişmemiş köyler boşaltılarak turizme açılabilir. Ama öncelikle turizm alanlarında çalışacak ara elemanının, turizm meslek lisesi ve turizm meslek yüksekokulunda yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu itibarla Uzungöl’de bir turizm meslek lisesi, ilçede ise YÖK izni alınan turizm meslek yüksekokulu binası ivedilikle yapılmalıdır. Turist, yediği yemekten ziyade gördüğü hizmetin kalitesini anlatır. En iyi reklamı müşteri yaptığına göre müşteri memnuniyeti en üst seviyede tutulmalıdır. Hizmet içi eğitim çalışmaları turizm hizmetlerine yönelik program dahilinde yapılmalıdır.”
 
Eğitimde Cazibe Merkezi Haline Geldi
 
“Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde rüzgar enerjisi önemli bir yer tutar. Tepelerimizde esen rüzgar, enerji santralleriyle çaykara ekonomisine kazandırılabilir. Uzungöl’ün doğuya açılan kapısı olan soğanlı-Bayburt Yeşilyol projesi takip edilerek ulaşım kolaylaştırılmalıdır. Turist rahat ulaştığı yere daha çok ilgi gösteriyor.  Çaykara eğitim-öğretimde ilçe milli eğitim müdürlüğümüz önemli başarılara imza atıyor. Eğitimde cazibe merkezi haline geldi. İlçe dışından 700 öğrencinin ilçemizde eğitim-öğretim görmesi bunun göstergesidir. Altyapı eksiklikleri giderilerek gerekli destek sağlanmalıdır.


İlçemizin yetiştirdiği; işadamları, bürokratlar, siyasiler ve akademisyenler dinamiklerimizdir. İlçemize hizmet kervanına katılımları mutlaka sağlanmalıdır. Hayırseverlerimizin zaman zaman yatırım yapmak için yer aradığına tanık oluyoruz. Bu kişiler sahiplenilmeli ve onure edilmelidirler.”
 
Vefa Borcumuz Var
 
“Bayanlar için günlük ihtiyaçlarını karşılayacak bir toplanma yeri (otantik çaykara evi olabilir) hizmete sunulması elzemdir. Özellikle kış aylarında köylerimizde yalnız kalan yaşlıların ilçe merkezinde kurulacak bir bakım evinde ikame ettirilmesi gözden kaçırılmamalıdır. İlçemiz dışında ki Çaykara’lılara sesleniyorum; köylerinizi yalnızca ölülerinizin defin yeri olarak görmeyiniz. Çaykara’nın havasını solumuş, suyunu içmişseniz oraya vefa borcunuz vardır demektir. İlminizle, siyasi gücünüzle, hayırlarınızla ve bulunduğunuz makam itibariyle kalkınma hamlesine katılımlarınızı beklemekteyiz. Dua’m odur ki; rabbim (cc), hakkımızda hayırlısını nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim