Çünkü pandemi şartları bize farklı alanda çalışma imkanı sağlamadı. bu nedenle çoğunlukla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için sahada olduk” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, pandemi sürecinin başlaması ile parti olarak Trabzon’da yaptıkları çalışmalarını anlattı. 

“Biz mazbatamızı aldıktan iki hafta sonra kapanmalar başladı” diyen başkan Hacısalihoğlu, “Tabi istediklerimizin tamamını yapamadık. Daha fazla alanda olmak istiyorduk. Konferanslar, söyleşilerle beraber Trabzon’da CHP’nin sesini en üst mertebeden duyurmasını istiyorduk. Ama olmadı. Bu kapanmalarla beraber alan bize müsaade vermedi.

Daha çok sosyal yardımlarla birlikte tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. O ihtiyaçları karşılarken de biliyorsunuz bu küçük küçük sosyal yardımlaşma ile birlikte bir şekilde örgüt çalışması da yapabiliyorsunuz. Tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza gıda çekleri ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık” dedi.

Bu dönemde özellikle yüz yüze eğitim olmadığı için öğrenciler için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden başkan Hacısalihoğlu şöyle konuştu:

“Bu dönemde yüz yüze eğitim olmadığı için öğrencilerin tablet ve internet erişim ihtiyacı oldu. Bunları karşılamaya çalıştık. Yine tespit edilen ihtiyaçlı vatandaşlarımızdan özellikle çocuklarımızda ilk başta geçen yıl kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Yine çok zor durumda , tabi esnaf kapalı olunca esnafın yanında çalışan emekçi arkadaşlarımız vardı. Onlarda da çocuklarının giyecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak bu sosyal yardımlaşma projelerinin üzerinde durduk. Çünkü pandemi süreci bize başka türlü alanda olma imkanı vermiyordu. Bu şekilde CHP ‘nin Trabzon’da sesini duyurmaya çalıştık. Vatandaşa dokunmasını sağladık. Hem de küçük küçük örgütlenme çalışmalarımızı, politikalarımızı, özellikle bağış diye tabir ettiğimiz yerlerde gerçekten geçim sıkıntısını çeken evine ayda belli bir meblanın altında para giren ailelerde partinin aile sigortası projesini anlatmaya çalıştı kadın kollarımız. Umarım ki 1 Haziran sonrası süreç bizim lehimize olur. Yani alanda çalışma fırsatı buluruz. Daha iyi şeyleri aklımızdakileri düşündüklerimizi yapma fırsatı bulacağız diye umuyorum. “
 

Editör: TE Bilisim