Çolak, Oda başkanlığına aday olan İsmail Baş ile değil onu destekleyen kişilerle rekabet eder hale geldiğinin altını çizerek “Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Seçimler bayram havasında geçmelidir. Sonuçta bu bir yarıştır. Bu yarış benimle değerli arkadaşım İsmail Baş arasında olan bir yarıştır. Kazanan ilk önce bakkal esnafı ve Trabzon olsun. Ama öyle görünüyor ki ne hikmetse bizim aday çıkmamızdan dolayı biz yarışı İsmail Baş ile değil de dışarıdaki yandaşlarla beraber yapmaya başladık. Bu yandaş dediğim arkadaşlarımız aşırı derecede benim yönetici olmam hesabiyle kendilerine sormuş olduğum sorulardan rahatsız oldular ve aşırı derecede saldırganlaşmaya başladılar. Benim oda seçimi yarışımda rakibim İsmail Baştır. Ama benim odada yönetici olmam hesabiyle bana geçmiş dönemden esnaf kardeşlerimizin vermiş olduğu yetkiye dayanarak bu odada olup bitenleri ve odamıza bağlı şirkette olup bitenleri üyelerimize anlatmak mecburiyetindeyim. Bu benim vebalimdir. Ama ben odada yönetici olmamış olsaydım ne oda yönetimiyle, ne şirket yönetimiyle hiçbir ifadede bulunmazdım. Yapacaklarımızla, faaliyetlerimizle beraber İsmail kardeşimle bir yarışa giderdik ve kararı sandıkta delegelerimiz verirdi.  Bunun kadar doğal bir hak yok. Bizim yapacaklarımız onların o kadar zoruna gitti ki biz üyelerimize yapacaklarımızı anlatmaya zaman bırakmadan her taraftan saldırıya geçtiler. Ama üzülmesinler biz sosyal medyadan yapacaklarımızı yayınladık. Birebir ayaklarına giderek şifayen hepsini anlattık. Biz ne söz vermişsek hepsinin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Çolak kendisinin odanın yapmış olduğu güzel ve doğru işleri takdir ettiğini belirterek, “Zaten plan ve projelerimizi yaparken birinci kısımda yüzde yüz yapacaklarımız, ikinci kısımda ise yapmak için mücadele edeceklerimizi bildirdik. Hiçbir sözümüzün afaki yanı yoktur. Biz seçim yarışıdır diye bol keseden atayım, seçimi karşıya geçeyim diye hiçbir zaman açıklamalar yapmadık. Bizim yereldeki bakkalımızın, esnafımızın bazı sorunları ulusal bazda çözülmesi gereken sorunlardır. Bize eğer delege arkadaşlarımız yetki verirse bunları gerek yazılı olarak yukarılara bildirmekte gerekse siyasilere ve belediye başkanlarına ve bizim üst kurulumuz olan TESOB’a bildirmek suretiyle yapmak için mücadele vereceğimizi belirttik. Ve bu şekilde planlamamızı yaptık. Bunları da üyelerimize tek tek bildirdik. Fakat ne hikmettense bizim bu projelerimizden rahatsız olan bazı kesimdeki arkadaşlarımız oldu. Ben bu konularla ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum. Ben sekiz yıldır Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odasının yöneticisiyim. Sayın Başkan Başaran Maraba ile beraber. Odadaki karar defterine şimdiye kadar hangi karara imza atmışsan hepsinin arkasındayım ve yapılan güzel işlerin hepsini tebrik ediyorum. Hiçbir tanesinde de olumsuz görüş belirtmedim. Güzel işlerin hepsini de takdir ettim, tebrik ettim. Keşke Sayın Başaran Maraba üç dört günden beri kendini aklamak için yalan beyanatlarda bulunacağına bunları benimle beraber konuşsaydı.Ben hiçbir televizyon kanalında, hiçbir gazetede odamızın hesap kitaplarıyla alakalı oradaki düzenle alakalı olumsuz eleştiri kesinlikle yapmadım. Bu her tarafta açıktır. Eleştirdiğim tek konu 30 yıldır orada olan 12 yıl yöneticilik, 18 yıl başkanlık yapmış olduğunu belirterek yapılan faaliyetlerde eksiklikler olduğunu beyan ettim. Daha güzel şeyler, daha güzel hizmetler yapılabilir diye belirttim. Bugün yine aynı düşüncedeyim. Bununla alakalı hiçbir geri adımı yoktur. Biz eksik yapılanları bir çıta daha yukarıya çıkarabilmek için arkadaşlarımızla beraber bu odaya aday olduk. En son toplantıya kadar atılan bütün imzalarımın arkasındayım. Hiçbirini inkar etmiyorum.” dedi.

Kendisinin adli sicil kaydı ile ilgili iddialara yanıt veren Çolak, adli sicil kaydını göstererek “Şahsımla alakalı biri ona yalan beyanat vermiş. Bunu özellilikle belirtmek istiyorum. Benim adli sicil kaydımla ilgili bir ifade kullanmış. Benim adli sicil kaydım ortadadır. Bu şehirde hiçbir Allah’ın kuluna verilemeyecek hesabım yoktur. Ondan yana müsterih olsunlar. En sonunda Başaran Maraba’ya sormak istiyorum Yeni Mahalledeki dükkanını ne için devrettiğini açıklasın ondan sonra konuşalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim