Erdoğan yönetimi her şeyde olduğu gibi ekonomik kriz konusunda da suçlayacak birilerini arasa da yaşadığımız ekonomik sıkıntıların bu hükümetin yıllardır süren yanlış tercihlerinin ve hatalı ekonomi politikalarının sonucu olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP hükümetince hazırlanan ve birkaç gün önce Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı “2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları” genelgesinde öncelikli olmayan projelere yer verilmeyeceği vurgulanmaktadır. Faturayı zaten zorluklar içinde yaşayan halka yükleyen, ancak kendileri zevk sefa içinde yaşayan bu yönetim, şimdi de uzun sürecek bir tasarruf dönemi ile öncelikle yapılması gereken hizmetleri belirsiz bir tarihe ertelemektedir.

Açıklanan yatırımlar ne olacak?

Sayın Erdoğan bir süre önce Trabzon’da Endüstri Bölgesi Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, İkinci Üniversite Hastanesi, Havalimanının Genişletilmesi, Millet Bahçesi., Pazarkapı Külliyesi, Trabzon-Erzincan Demiryolu başta olmak üzere Trabzon'umuza pek çok yatırım sözü vermiştir. Ben bu sözlerin ve yatırımların bir genelgeyle yok sayılmasını kabullenemiyorum.  Sayın Bakanlar siz nasıl kabullenebiliyorsunuz? Bu yatırımlardan her biri şehrimiz için elbette önemlidir, yapılmalıdır ancak "Demiryolu" konusu çok daha önemlidir, önceliklidir ve Trabzon'umuz için vazgeçilmezdir!

Trabzonlu Bakanlara Çağrımızdır

AKP hükemetindeki 16 bakanın 4’ü Trabzonludur. Trabzon adı her anıldığında yatırımdan, imardan, üretimden söz eden bu bakanlarımıza kamuoyu huzurunda samimi bir çağrı yapıyorum: Paranın başında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu; Trabzon'umuz, Türk siyasi tarihinde bir hükümette ilk kez böyle güçlü biçimde temsil ediliyor. Bu şehrimiz adına önemli bir şanstır. Bu güçlü temsili ve şansı, bugüne kadar kalıcı ve üretici yatırımlar konusunda geride bırakılan Trabzon'umuza hizmet ve katkı için değerlendirmeliyiz. 
Bölgemize değer katacak, halkımızın yaşam kalitesini arttıracak, yeni imkanlar sunacak, şehrimizi cazibe merkezi yapacak projeleri mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Elbette memleketin önemli sorunları var. Ancak başta Erzincan-Trabzon Demiryolu olmak üzere bazı yatırımlar hepimiz için çok önemlidir.  Bir keyfiyet değil zorunluluktur. Şehrimizin menfaatine olan işlerin iktidarı muhalefeti olmaz, sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.  Gelin, Trabzon’umuzun yıllardır ertelenen yatırımlarının gerçekleşmesi, çözüm bekleyen sorunlarının aşılması için birlikte mücadele edelim.  

Gelin, Trabzon'umuzun demiryolu hayalinin gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa birlikte yapalım, demiryolu gibi büyük ve öncelikli bir ihtiyacın tasarruf tedbirlerine kurban edilmesine izin vermeyelim! Böylece hem sizlerin hem de Sayın Cumhurbaşkanı’nın farklı tarih ve farklı yerlerde şehrimize vermiş olduğu sözleri de yerine getirmiş olursunuz. Kaçmadan, bahanelere sığınmadan gelin, Trabzon için örnek bir çalışmayı hep birlikte ortaya koyalım ve bu dönem el birliğiyle, güç birliğiyle demiryolunu şehrimize getirelim…”

Editör: TE Bilisim