“Cumhurbaşkanı Karadenizli, Ulaştırma Bakanı Trabzonlu, TCDD Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı Ordulu. Bir Genel Müdür Yardımcısı Rizeli. Bu kadar Karadenizlinin bu kadar kudrete, imkâna sahip olduğu bir dönemde eğer Trabzon'a, Rize'ye, Artvin'e, Giresun'a, Ordu'ya, Gümüşhane'ye demiryolu gelmeyecekse daha ne zaman gelecek?” dedi.

TBMM’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda TC. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve alt kuruluşlarının görüşmeleri gerçekleşti. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve yönetim kurulunun da katıldığı toplantıda CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Trabzon’un 97 yıllık hayali olan demiryolu meselesini gündeme getirdi. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve yönetim kuruluna hitaben yaptığı konuşmada Kaya, şunları söyledi:

 “Ulaştırma Bakanlığının bütçe sunum kitapçığında 2002 yılı Türkiye demir yolları haritası var. Samsun'dan Sarp Sınırına kadar bu illerimizin hiçbirinde 1 metre demir yolu yok. Geliyoruz 2020'ye. Aradan on sekiz yıl geçiyor. On sekiz yılda bu bölgeye 1 metre demir yolu döşenmemiş. Geliyoruz 2023'e. 2023'e kadar 1 metre ray döşeneceğine dair bir emare yok. Ulaştırma Bakanlığı bilgileri bunlar ve geliyoruz 2029'a. 2029'da çok şükür ki Erzincan'dan Trabzon'a ve Rize'ye bir hat görünüyor. Fakat 2029'da görünen bu hat Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları haritasına göre "Proje hazırlama aşamasındaki hat olarak" görünüyor. Yani 2029'da bile biten, faaliyete geçen bir demiryolu yok. Sayın Cumhurbaşkanı 2023'te başlıyor dedi, Binali Bey 2023'te bitecek dedi. Herkes başka bir şey söylüyor. Doğu Karadeniz halkı, insanları aldatılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

Editör: TE Bilisim