Doğu Karadeniz Bölgesinin lojistik üssü olacak İyidere Lojistik Merkezinin sadece Rize’nin değil bölgenin de kaderini değiştirecek bir proje olduğunu kaydeden AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize İyidere Lojistik Merkezi’nin Rize Demiryolulun da teminatı olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Karadeniz bir ticaret gölü haline dönmeye başladı. Rize olarak bu gölden ticaretten nasibimizi almamız gerekiyor. Sadece Rize’mizin değil bölgenin de kaderini değiştirecek bir proje olduğunu düşünüyoruz.

Doğu Karadeniz Bölgesinin lojistik üssü Rize İyidere Lojistik Merkezi olacak. Diğer taraftan en önemli hadise bizim için İyidere Lojistik Merkez esasında demiryolunun da teminatı. Vatandaşlarımızın sürekli bizden talep ettiği ‘Evet artık Karadeniz Bölgesinde bir demiryolu ulaşımı sağlanması lazım, Rize’mize de bir demiryolu ulaşımı sağlanması lazım’ yönündeki taleplerine de esasında cevabı verecek olan lojistik merkezin bizzat kendisidir. Çünkü Türkiye’de demiryolu ağıyla beslenmemiş bir lojistik merkez yok Rize İyidere Lojistik Merkezi ilk olacak. Dolayısıyla İyidere Lojistik Merkez yapıldıktan sonra da bir taraftan hava ulaşımı sağlanmış durumda, bir taraftan karayolu ulaşımı nitelikli hale getirilmiş Ovit Tüneli vesilesiyle, bir taraftan da demiryolunu lojistik merkezimizle birlikte bölgemize kazandırmış olacağız. Bu da bizim için son derece önemli bir konu.”

Editör: TE Bilisim