Türkiye’nin PKK ve DAEŞ’le olan mücadelesinden uyuşturucu ile mücadeleye, doğal afetlerden Anayasa Mahkemesinin son eylem kararına kadar birçok konuya değinen CORA, Türkiye’nin terörle destansı bir mücadele ortaya koyduğunu ifade etti.
  
KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK
 
Türkiye’nin iç güvenliğinin sadece sınırlarındaki güvenliklerden geçmediğini ifade eden CORA, “Bir devletin güvenlik sınırı ne kadar uzakta ise içeride de o kadar güvendedir. Bölgemizdeki güvenlik sınırları değişti. Çevremizde oluşturulan terör ve şiddet sarmalının dalga dalga yayıldığı, kitlesel göç hareketlerinin üzerimize akın akın geldiği ağır ve travmatik dönemden geçtik. Bu süreçte kendi tezlerimizi ortaya koyarak, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keserek’ inisiyatif alarak bu tehlike sarmalını ortadan kaldırmaya çalıştık. Sorumluluğumuz gereği etrafımıza olup bitenlere kayıtsız kalamazdık.
 
Haksız dayatmalara, oldu bitti planlara karşı ‘sin külahın görünmesin.’ anlayışıyla yaklaşamayız.” dedi.
 
MİLLETİMİZ BİZE GÜÇ VERİYOR
 
 CORA, terörle mücadele konusunda sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Terörle, özellikle PKK ile mücadele konusunda milletimiz bize çok büyük güç veriyor. Milletimiz, bize inanmış, bizi samimi bulmuş ve bizi bu konuda kararlı görmüştür. Bugün terör örgütlerinin eylem yapma kabiliyetleri oldukça sınırlanmıştır. Bu yıl örgüte katılım oranı, tarihin en düşük seviyelerindedir. Bugün terör olayları ülke gündeminden giderek uzaklaşmaktadır. Hiçbir terör ve suç örgütüne alan bırakılmamıştır. Her bir güvenlik gücümüz destansı bir mücadele, kahramanca bir irade ortaya koymuştur. Milletimizin hükümetimizin bu başarısını takdirle, gururla takip etmektedir. Terör örgütlerinin pejmürde olmuş halini ibretle izlemektedirler. Bu süreçte İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun emeği oldukça büyüktür. Allah razı olsun.”
 

Editör: TE Bilisim