Deva Partisi il ve ilçe teşkilatları,Diğer siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleştiren kongreye ilgi oldukça yoğundu.

Kongrede konuşan Deva Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek yaptığı konuşmada şunlara değindi;

ORTAK BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞAN BİR EKİBİZ

İlk defa siyasete girmiş bir kardeşiniz olarak, ekonomik buhranın, siyasal ve sosyal krizin yaşandığı bir dönemde, deva partisi umudumuzu yenilemiştir. Türkiye’nin bu kutuplaştırıcı siyasetinden bıkmış, korku siyasetinden nefret etmiş bizler için bir umut olan Deva Partisi teşkilatları, bugün itibariyle ülkemizin her köşesinde çalışmalarına devam etmektedir. Bizler Deva Partisi kadroları olarak farklı geçmişlerden, farklı siyasi eğilimlerden gelen fakat ortak bir gelecek için çalışan bir ekibiz. Teşkilatlarımızı oluştururken sadece iki büyük kriterimiz vardı. İlki liyakat, diğeri ise iyi ve dürüst insanlar olmaktır.

HALKIMIZIN AKLI İLE DALGA GEÇMEKTELER

Üzülerek söylüyorum, ekonomimiz alarm verirken bunlar hala vatandaşımızın derdine sırt dönüyorlar. TÜİK rakamları ayarlama enstitüsü olmuş, hesaplar ve rakamlarla oynayarak, yalan yanlış veriler açıklıyor. Maalesef kurumlar güvenilirliğini kaybetmiş, açıklanan verilere milletimiz itibar etmiyor, hiç birini dikkate almıyor. Hissedilen enflasyon yüzde 40-50 lere çıkmış, görünen genç işsizliği 30-35’leri geçmiş, halen ekonomimiz pik yapıyor diye açıklamalar yaparak halkımızın aklı ile dalga geçmekteler.Denge ve denetim yok olmuş, güçler ayrılığından söz edilemiyor. Covit vakaları patlıyor, halk suçlu. Ölüyoruz, doktorlar suçlu. Adalet bitmiş barolar suçlu. Dolar 12-13 liraları bulmuş, dış güçler suçlu. Enflasyon yüksek, faiz suçlu. Eğitim kötü, öğrenciler suçlu. Sel olur, yağmur suçlu. Rekor İşsizlik, pandemi suçlu. Bu liste böyle uzayıp gitmekte fakat her nereye bakılsa yönetimde olanlar, hiç bir zaman suç kabul etmemekte.

ÜLKEMİZ HASTA BİZDE DEVA'SI OLACAĞIZ

Geçmişte ülkemiz zor dönemler geçirmiş yinede ayağa kalkmasını bilmişti.Bizlerde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi, bugün de ülkemize deva olmanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. Bizler, ülkemize deva olacak olmanın verdiği heyecan ve kuvvetle yolumuza devam edeceğiz.Deva damlaları Trabzon topraklarına düştüğü günden itibaren, dur durak bilmeden, memleketimiz için, Trabzon için, Arsin için, Arsinimizin gençleri için çalışıyoruz.

Burada tüm teşkilat mensuplarımızı da dahil ederek, genel başkanımıza verdiğim sözü yinelemek istiyorum. Trabzon deva ailesini büyütmediğimiz tek bir gün bile geçirmeden, eli sıkılmamış tek bir esnaf, derdi dinlenmemiş tek bir genç, genel başkanımızın selamı iletilmemiş tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar çalışacağız.

ARSİN İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Arsin İlçe Başkanı Ekrem Dursun;''Partimizin Kuruluş Heyecanını İçimizde Taşıyarak Arsinimizde Çalışmalarımızı Aynı Hızıyla Sürdüreceğiz. Sayın İl Başkanı Kubilay Bey Destekleri İle Şahsıma Dair  Ekip Arkadaşlarım İle Hep İyiliği Taşıyacağıma Söz Veriyorum. Arsinimizde Sıkılmadık El, Dinlenmedik Genç Bırakmayacağız. Bizler İnanıyoruz Ki Ülkemizi Bu Sıkıntılardan Kurtaracak Ekip Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ve Ekibidir. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için var gücümüzle ve İnancımızla çalışacağız. Bu süreçte yanımda olan Arsin halkı,dostlarıma ve dava arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim'' dedi.

Editör: TE Bilisim