KTÜ ve Trabzon Üniversitesinden de isimler buluşmada yer almış ve Trabzon il başkanı kim olacak sorusunun cevabı aranmış. 
 
FATİH’İ BÖYLE KARŞILADILAR
 

Karadeniz’de sondaj faaliyeti gerçekleştirmek üzere 29 Mayıs Cuma günü İstanbul’dan Karadeniz’e açılan Fatih Sondaj Gemisi, bugün öğle saatlerinde Trabzon’a geldi. Mehter marşları ve ‘Çırpınırdı Karadeniz' türküsü ile karşılanan gemiyi, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sahil Güvenlik botundan selamladı.
 
YILMAZ LABORATUARA İNDİ          
 

Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ‘Ladin ormanlarına zarar veren dentroctonus micans dev kabuklu böcek ile mücadele için böcek üretim labaratuarında rhizopfaganus grandis üretimine başladık. Ormanlarımızı gözümüz gibi koruyoruz. Hiç kimsenin tahrip etmesine müsaade etmeyiz’ dedi.
 
BEŞİKDÜZÜ’NDEN FARKLI BİR BAKIŞ ACISI
 
Beşikdüzü’nde Burhan Yücesan isimli bir okurumuz bizlere ulaştı. İlçede sıkça konuşulan ve gerek yerel gerek ulusal basında gündeme gelen Ali Şükrü Bey isminin ilçeye yapılan kültür merkezinden kaldırılması ile ilgili düşüncelerini aktardır. Okurumuz Burhan Yücesan konu ile ilgili şunları söyledi:

“Kültür Merkezine Ali Şükrü Bey’in ismini verdiğini iddia eden eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve çevresindekiler bununla ilgili alınan bir meclis kararı veya resmi bir yazı gösterebilirler mi? Eğer bir isim bir yere veriliyorsa bunun Belediye Meclisinden kararının alınması gerekmez miydi ? İsmin kaldırılması ile ilgili Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ve Belediye kurumu suçlanıyor. Peki ismin kaldırılması ile ilgili Belediyenin talebinin olduğu ile ilgili bir yazı veya karar var mı ? Hayır. Burası özel kişiler tarafından kiralanan ve işletilen bir sosyal tesis. Bu yazının verilmesi ile ilgili de kaldırılması ile ilgili de hiçbir resmi yazı veya karar olmadığına göre ismin konulmasında da kaldırılmasında da sorumluluk tamamen işletmecilerindir. Bunun üzerinden beyefendi, dürüst ve saygılı kişiliğiyle herkesim tarafından çok sevilen Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u yıpratmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır. Başkana karşı alınan tavırlar onun sevgisini daha da artırmıştır. Ayrıca 7-8 ay önce kaldırılan isim neden bugün gündeme geliyor. Bununda sorgulanması gerekmez mi? ” dedi.
 
KAN BAĞIŞINA DESTEK OLDULAR
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Kızılay'a kan bağışlayarak, vatandaşlarımızı kan bağışına destek olmaya davet etti. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kamu kurum müdürleri ve çalışanları, İlçe Gençlik Merkezinde kurulan Kızılay’a kan bağışında bulunarak, destek verdi.

Koronavirüs salgını döneminde Kızılay kan bankasında kan stoklarının azalması nedeniyle Görele İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Op. Dr. Ergun Özdemir Görele Devlet Hastanesi tarafından yapılan kan bağışı çağrısına kulak veren Belediye Başkanı Tolga Erener, kan bağışında bulunarak, duyarlı vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.
 
VAKFIKEBİR MÜFTÜSÜ ATAKUM’A ATANDI
 
Vakfıkebir'de 7 yıl boyunca başarılı hizmetlere imza atan ilçenin sevilen Müftüsü Hüseyin Köksal, Diyanet İşleri Başkanlığı atama kararıyla Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine atandı. 

Müftü Hüseyin Köksal, 2013 yılında, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir’in Trabzon İl Müftü yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü görevine atanmıştı. Vakfıkebir'deki hizmet süresinin iki yıl uzatılmasıyla, toplam 7 yıl boyunca başarılı hizmetlerde bulunan Müftü Hüseyin Köksal Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevi ile hizmetlerine devam edecek. Evli ve üç çocuk babası olan Müftü Hüseyin Köksal’a yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.
 
VESTEL'DEN, VAKFIKEBİR DEVLET HASTANESİNE BAĞIŞ!
 
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesindeki Vestel Bayii Uzun Ticaret, koronavirüsle büyük mücadele eden sağlık çalışanlarına destek verdi.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi çalışanlarının hastanede kullanmaları amacı ile beyaz eşyalardan oluşan cihazları hediye etti. Mağaza yöneticisi Ahmet Uzun, “Bu zorlu dönemde gösterdikleri güven, özveri ve sağduyu için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte ilçemiz sağlık çalışanlarına destek olmak bizi son derece mutlu etmiştir" dedi.
 
 “DEĞERLİ İNSANI KAYBETTİK”
 
Eski Refah Partisi Genel Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Tekdal (89), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, üzüntüsünü şu şekilde dile getirdi.

Bekar, “Bizimde yıllarca görev yaptığımız, geçmişten gururla yad edeceğimiz, Refah Partisi'nin ilk genel başkanı, Milli Görüş davasının büyüklerinden, aynı zamanda, Fazilet ve Saadet Partilerinde hizmet görevinde bulunmuş. Benimde bir kaç kez görüştüğüm, Mümtaz mütevazi, alçak gönüllü kibar ve muhterem değerli insan Ahmet Tekdal'ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Allah rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve Milli Görüş camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim makamını cennet eylesin.”

Editör: TE Bilisim