CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya KİT Komisyonu’nun BOTAŞ görüşmelerinde, Trabzon’un doğalgazı olmayan ilçelerini BOTAŞ Genel Müdürü’ne iletti.

İlçe ilçe, mahalle mahalle Trabzon’un doğalgaz durumunu anlatan Kaya, “Cumhurbaşkanı, ‘Artık doğal gazın gitmediği ilimiz kalmayacak’ demişti fakat Trabzon’da durum hiç de söylediği gibi değil. 18 ilçemizin 9’unda hala doğalgaz yok. Gaz olan ilçelerimizin de bazı mahallelerinde var, bazı mahallelerinde yok” dedi.

Geçtiğimiz Salı TBMM’de; Kamu İktisadi Komisyonu’nun Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) görüşmeleri gerçekleşti. BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı konuşmada, 18 ilçesi olan Trabzon’un 9 ilçesinde hiç doğalgaz olmadığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti;

TRABZON 15 YILDIR DOĞALGAZ BEKLİYOR

“Trabzon'da doğal gaz projesi 2006 yılında ihale edilmişti, şartnamesinde yer alan bir maddeye göre, beş yılda bitirilmesi gerekiyordu yani 2011'de Trabzon'un tamamına doğal gaz verilmesi gerekiyordu fakat işi alan şirket taahhüdünü yerine getirmedi. Başlayalı 15 yıl oldu ama hâlâ birçok ilçemizde doğal gaz yok. Bu kadar gecikmenin sebebi nedir? Bu gecikme nedeniyle ilgili şirket uyarılmıyor mu, bu konu takip edilmiyor mu?”

Editör: TE Bilisim