Feramüz Üstün, siyasetin meşru zemininin şeffaflık olduğunun altını çizerek, siyaset süreci boyunca duruş ve tavrını hiç bozmadığını söyledi.

DÜNYADA FAİZLER SIFIR BİZDE YÜZDE 20

İlk olarak söz alan Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, “Türkiye zor şartlardan geçiyor. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun ısrarla temiz siyaset siyasi etik yasası gibi yasaları çıkarma isteği ihraç süreci doğurdu. Dünyada faizler sıfırken biz yüzde 20’leri konuşuyoruz. Türkiye’de bir büro personelinin servet artışını hesap edemiyoruz. Bu noktada genel başkanımız yola çıktığında bize tebliğ edildiğinde kabul ettik ve görev aldık. İnşallah rabbim başarılı bir şekilde ülkemizi en iyi yere getirmeye nasip eder” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR GÜMÜŞHANE İÇİN ÖNEMLİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramüz Üstün, “Trabzonlular bazen kabul etmese de Trabzonspor, Gümüşhane için çok önemli. Ben de Gümüşhaneliyim ve burası bizim evimiz. Burada olmaktan mutluyum. Siyasetin meşru zemini şeffaflıktır, inandığın sözü söylemektir. Duruşumuzu tavrımızı hiç bozmadık. Genel başkanımızla tanışma sürecimiz Zigana tüneli ile oldu. O dönemde samimi olduk ve şunu anladım. Korkunun iklim haline geldiği bir dönemde çıktık. Ülke şartlarının çok zor olduğunu sanıyorduk. Şimdi baktığımızda o günler çok daha iyi günlerimizmiş” dedi.

AK PARTİ HATALARINI HATA OLARAK GÖRMEDİ

Üstün, şöyle devam etti: “AK Parti hiçbir hatasını hata olarak görmedi. Her şey hata haline geldi. Kenara çekilip bekledik, ikazlarımızı yaptıktan sonra ülkenin her geçen gün geriye gittiğini düşündük. Bizim en önemli düsturumuz bu millete doğru olduğuna inandığımız şeyleri söylemek oldu. Hiçbir suçlamaya cevap vermediği için havuz medyasının önemli bir bölümü başbakanı görevden ayrılmak zorunda bırakmanın vebalini anlatamadıkları için itibarsızlaştırma çalışmalarına gittiler. Sokaktayız, millet de bunlara inanmıyor. Ahmet Davutoğlu’nun temizliği yüzünden ayrılmak zorunda kaldığını biliyorlar. Milli iradeye darbe diye bildiri yayınlanıyor. Ancak milli iradeye sırtını başbakanı, belediye başkanlarını görevden alırken dönmüştü.”
 

Editör: TE Bilisim