Şehrin her sorunu ile yakından ilgilenen Milletvekili CORA, Ortahisar ve Yomra ilçelerinin okul, Tonya ilçesi İskenderli Mahallesi’ndeki Şehit Soner Yıldırım Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin spor salonu ihtiyacını gündeme getirdi. Ortahisar ve Yomra’da okulların fiziki altyapısında sorunların olduğuna dikkat çeken Milletvekili CORA, Yomra’ya yoğun göç yaşandığını ve bununla birlikte artan öğrenci sayısından dolayı okul talebinin de arttığını vurguladı.

YOMRA’NIN ACİLİYETİ DİKKAT ÇEKTİ

“Yomra İlçemiz Kaşüstü Mahallesi Muratlı mevkiinde ilkokul binası yapımı noktası yatırım planı vardı ancak henüz somut bir adım atamadık.” diyen CORA, “Kaşüstü’nde bulunan İlköğretim Okulu binası yeterli değildir, bunun yıkılarak yerine 24 derslik yeni okul binası yapılmasını istiyoruz. Derslik sayısı yetersiz olan Yomra Anadolu Lisesi’nin de yıkılıp yerine 24 derslik okul yapılmasını talep ediyoruz. İl Afet Müdürlüğü raporlarına göre kapatılan Maden Ortaokuluyla ilgili de AFAD müdürlüğüyle görüştük, gerekli tedbirleri almak üzere çalışma yapıyorlar. Burada yeniden eğitim öğretime devam edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ORTAHİSAR’DA BİRÇOK MAHALLENİN İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE TALEBİ VAR

Ortahisar’da birçok mahallenin ilkokul, ortaokul ve lise ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen CORA, “Aydınlıkevler'de bir anaokulu ve ilkokul ihtiyacı var. Çukurçayır'da da bir ortaokul, bir lise ihtiyacı var. Beşirli, nüfusu en kalabalık mahallelerimizden birisidir, burada bir ilkokula ihtiyacımız var. Ayrıca eski belde olan Yalıncak Mahallesi’nin de lise talebi var.” ifadelerini kullandı. Milletvekili CORA, son olarak Tonya İskenderli Mahallesi Şehit Soner Yıldırım Çok Programlı Anadolu Lisesinin kapalı spor salonu ihtiyacını gündeme getirdi. Okulun önünde çok geniş bir arazinin olduğunu ifade eden CORA, “Gençlerimizin, oradaki öğrencilerimizin bizden bir kapalı spor salonu talep ediyor. Bu hususlarda yardımlarınızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim