“Burada cezalandırılan belediye değil, ilçe halkıdır. Bu tablonun bir an önce ortadan kaldırılması gerekir” dedi. Kurt, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Uzun, belediyenin çalışmalarını anlattı, gündemdeki konular hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

TELEFERİK MESELESİ

Sözleşmesi feshedilen teleferikle ilgili bilgi veren Başkan Uzun, “Teleferik yaklaşık 200 milyon lirayı bulan, oldukça maliyetli bir yatırım. İşletmeci firmanın sözleşmeden doğan sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle Ekim 2020’de sözleşmesi feshedildi. O tarihten beri çalışmıyor. Bazı basın yayın organlarında teleferiğin çürümeye terkedildiği yönünde haberler var, bunlar gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Biz buna razı olur muyuz? Teleferiğin işletilmesi için paraya ihtiyaç var ve bu parayı bizim belediyemizin karşılaması mümkün değil. Bunu ancak Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Biz de sayın Zorluoğlu’na bu konudaki talebimizi ilettik, inşallah bu konuda gelişmeler olur ve teleferik yeniden çalışmaya başlar” dedi.

TELEFERİK SEBEBİYLE ÇALIŞANLARIMIZA MAAŞ ÖDEYEMİYORUZ

Belediye işçilerinin birkaç aydır maaş alamadığını dile getiren Başkan Uzun, Türkiye’nin nüfusuna göre en borçlu belediyesinin Beşikdüzü olduğunu ifade etti. Geçmiş dönemden kalan borç yükü nedeniyle bu sorunu yaşadıklarını kaydeden Uzun, “İller Bankasından 1 kuruş dahi kasamıza girmiyor. Tamamı borçlara gidiyor” diye konuştu.

 “BEŞİKDÜZÜ’NDE YAŞANANLAR TAM BİR PLANSIZLIK ÖRNEĞİDİR”

Saadet Partisi İl Başkanı Kurt, “Beşikdüzü ilçemizde tam bir dram yaşanıyor. Bir ilçe belediyesi çalışanlarına maaş ödeyemiyor. Neden? Önceki dönemde yapılan yanlışlar sebebiyle belediye, büyük bir borç yükü altına girmiş durumda. Bütün bunlar plansız, programsız yapılan işler, kaynakların yanlış kullanımı sebebiyle ortaya çıkan sonuçlardır” dedi.

BAŞKANIMIZIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN

Beşikdüzü’nün bu yaşananları hak etmediğini dile getiren Kurt, “Sayın Başkanımıza Allah kolaylıklar versin. Böylesine zor şartlar altında, belediye personelinin de büyük fedakârlıklarıyla hizmetlerini aksatmadan yürütüyorsa, hem kendisini, hem de personelini takdir etmemiz gerekir. Ama bu durum sürdürülebilir bir durum değildir. Trabzon’da başta iktidara mensup siyasetçilerin, yerel yönetimlerin, bakanların devreye girerek bu problemleri çözmesi, belediyemizin elini kolunu bağlayan bu yükten kurtarılması gerekir. Burada tutsak edilen belediye değil, Beşikdüzü ilçemizdir. Bunu asla kabul edemeyiz. Beşikdüzü halkının ve belediyesinin yanındayız” dedi.

NE İSTİYORSUNUZ BU DOĞADAN?

Başkan Kurt, sahilde yapılan deniz dolgusu çalışmalarını da eleştirerek şöyle konuştu:

“Trabzon’un batıdaki kapısı, adeta incisi olan Beşikdüzü’nde deniz dolduruluyor. Bu doğa düşmanlığı nedir, bunu anlamakta zorlanıyorum. Yahu bu deniz, bu ağaçlar, bu tabiat size ne yaptı, bıkmadınız mı denizi doldurmaktan? Dağları, dereleri yok etmekten. Bunun neresi yatırım, bunun neresi hizmet Allah aşkına? Milyonlarca yılda oluşmuş Allah vergisi bu güzellikleri yok ederken hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Çocuklarımızın bize emaneti olan doğayı yok ederek, tahrip ederek nereye varacaksınız? Bu tam bir akıl tutulmasıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim