Türkiye’de 5 Kadın İl Başkanı

Uzun, 5 ilde kadın il başkanı olduğunu ifade ederek, "Kadın dayanışması bize güç veriyor. 5 tane kadın il başkanı var. Demokrasi çok önemlidir, en önemli kavarmımızdır. Parti içindeki yarış bizim onurumuzdur. Barış ortamı içinde yarışacağız. Ömer Hacısalihoğlu, benim kardeşimdir, kendisini çok seviyorum. Hiç bir sorunum yoktur. Örgütümüze güveniyorum. 18 ilçe başkanımız da beni ablası bilir. Ben abla olarak bir tık öndeyim. Tek liste konuşuldu. Ben herkesin tercihine saygılıyım. Gönül tek liste olsun istedi. Dayanışma ruhu içinde kongremizi yapacağız" dedi.

Ötekileştirme Yok

Uzun, "CHP uyumlu bir şekilde haksızlıklara boyun eğmeden muhalefet görevini sürdürdü. Bundan sonra iktidar yolunda yürürken halkımızla kol kola olacağız. Özellikle ittifak sürecinde hiç kimseyi ötekeliştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Bizimle birlikte olmak isteyen, yolsuzluk bilmeyen, düzgün insanlarla bir arada olacağız" diye konuştu.

Listemizin Yarısını Yenileyeceğiz

Siz İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na destek verdiniz o da size Trabzon’da verir mi sorumuzu cevaplayan Güzide Uzun Ekrem İmamoğlu'nun kongrede taraf olmayacağını ifade etti ve, "Ekrem İmamoğlu başkanımız duruşu nettir. Kongrelerde hiç bir zaman taraf olmaz. Tecrübeye çok önem verdiğini biliyorum. Listemizin yarısını yenileyeceğiz gibi gözüküyor. Ortahisar ilçe kongresinde iki liste yarıştı ama il delegesinde ortak liste oldu. Trabzon için en güzel işleri yapabilecek güçte hissediyorum kendimi.’ ifadelerini kullandı.

Trabzon Fazlasını Hak Ediyor

Güzide Uzun, ‘Trabzon'un güçlü kent olabilmesi için bütün imkanlarını seferber edilek yeni kadrolar geliyor. İktidara geliyoruz. Onun için görevde olmak istiyorum. Bunu da dayanışma ruhu ile yapacağız. Trabzon'un 4 tane bakanı var. Ancak hizmete sansımadı. Trabzon iktidar tarafından seçilmiş bir kenttir. Daha sağlam, daha güçlü kadrolarla CHP gelecek.’  dedi.

İşsizliğe Umut Belediyelerimiz

Uzun sözlerini şöyle tamamladı: ‘Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik sorunu. Büyükşehir Belediyelerimiz CHP'de çoğunlukta. Çoğu Üniversite mezunu gençlerimiz Türkiye'deki CHP'li belediyelerde işe girmek için bana CV veriyor. Ekonomi ve işsizlik kentimizde korkunç durumda. Siyasi parti farkı gözetmeden insanlık adına yapılan hizmetler güzel bir kazanım oluyor. Durduk yere tecrübe olmuyor" ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim