Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin Ak Parti döneminde yapılan en değerli eser olduğunu söyledi. 
 
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin Türk siyasi tarihinde yerini almasının 2. yıl dönümü için açıklamalarda bulunan Cora, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile bulaşıcı hastalık, deprem, sel felaketi, terör gibi ülkelerin içinde bulunduğu zor durumlarda ortaya çıkan yeni krizler, erken seçim kararları, koalisyonlarla oluşan belirsizliklerin önüne geçildiğine vurgu yaptı.
 
PARLAMENTER SİSTEM DARBE ÜRETTİ
 
“Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin kabulüne ilişkin süreci iyice hatırlamak gerekir.” diyen Milletvekili Cora, parlamenter sistemin Türkiye’ye getirdiği zararlara dikkat çekti. Cora, “Türk demokrasisi tarihi çok sayıda darbelerle, muhtıralarla, vesayet girişimleriyle kesintiye uğramış, yapısal sorunlar nedeniyle ortaya çıkan hükûmet krizleriyle siyasal istikrar sağlanamamıştır. Eski parlamenter sistem, sürekli darbe üretmiş, sistemi tıkayan unsurları Demokles'in kılıcı gibi hükümetlerin ensesinden indirmemiştir.” dedi.
 
SİSTEMİN REFERANSI MİLLETİMİZDİR
 
“Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin referansı milletimizdir. Türk siyasi tarihinin oluşturduğu kültürdür. Bu sisteme konjektürel bir yaklaşım ile değil tarihsel bir zaruret neticesinde geçilmiştir ve bu sistem dört ana ilke üzerine inşa edilmiştir; Yönetimde istikrar, Temsilde adalet, Demokratik uzlaşma, Siyasi istikrardır.” şeklinde konuşan Trabzon Milletvekili Cora, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihin en yüksek temsil oranına kavuşmuştur. Yani oy kullananların yüzde 95 oranla en yüksek temsiliyete kavuşmuştur. Gazi meclisimiz de 11 parti, 5 grup ve 7 bağımsız milletvekiliyle çoğulcu bir yapıya kavuşmuştur.” 
 
Editör: TE Bilisim