Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe görüşmeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE, Türk Patent, TÜBA ve Türkiye Uzay Ajansının bütçe görüşmeleri ile devam etti. Görüşmelerde söz alarak açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türkiye’nin Sanayi alanındaki çalışmalarının başarısına dikkat çekerek Yerli ve Milli teknoloji hamlesinin AK Parti’de en büyük iftihar tablosu olduğunu söyledi.

DEĞER ÜRETMEKTEDİR

“Sanayi ve Teknoloji alanında attığımız adımlar milletimiz tarafından büyük bir takdir görmektedir.” diyen Cora, “Sanayi Bakanlığı yatırımın, üretimin, istihdamın, gelişmenin, kalkınmanın kısacası insanın hatta insanın olmadığı her alanda bile değer üretmektedir ve üretmeye devam etmektedir. Sanayide ve teknolojide öyle bir ekosistem oluşturuldu ki artık Sağlık Bakanlığında bir aşı çalışmasında da, artık sesli, görüntülü yargı uygulamasında da, sınır ötesindeki bir operasyonda Savunma Bakanlığının ihtiyaç duyduğu bir savunma sanayisinde de, üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bir AR-GE çalışmasında da, bir afatta esnafımızın ihtiyaç duyduğu, nefes aldığı KOSGEB'iyle yine turizme katkı için kalkınma ajansları ile Ulaştırma Bakanlığının faaliyetlerinde, rüzgâr türbinleri, güneş panelleriyle enerji yatırımlarında her alanda tarlada ihtiyaç duyulan traktörden tutun da öğrencilerimizin sıralarının üzerindeki tablete kadar her alanda emeği vardır. Aynı şekilde bir yörede bir çiftçinin ürettiği el emeği göz nuru ürünün coğrafi işaretle markalaşmasından tutun da bir mucidin icat yolundaki fikrî mülkiyet hakkının patentleşmesine kadar her alanda Bakanlığımızın gayreti, azmi, mücadelesi, alın teri vardır, emeği vardır, payı vardır.” dedi.

Milletvekili Cora, AK Parti döneminde OSB sayısının 325'e, endüstri bölgesi sayısının 17'ye, sanayi sitesi sayısının 484'e ulaştığını belirtti. Sadece OSB'lerde 2 milyon 200 bin kişinin çalıştığını, istihdam ve üretimin her geçen gün arttığını vurguladı. “Türkiye'de geçmişte krizler hep sanayi sektöründe patlak verirdi.” diyen CORA, “Bugün hamdolsun sanayi en güçlü yanımız olarak yer almaktadır. Bugün dünya salgınla boğuşurken, üretim çarkları tahrip olmuşken, arz talep dengesi bozulmuşken seyahat kısıtlamalarının söz konusu olduğu bir dönemde Türkiye âdeta dünyanın birçok sorununa, birçok ihtiyacına cevap verebilecek bir durumu oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim