Çiçek beraberindeki il ve ilçe yöneticileri ile birlikte pandeminin vurduğu kalkınma esnafına ziyaretlerde bulundu.

Kubilay Çiçek ''Esnafımız oldukça dertli yöneticilerimiz ile yaptığımız ziyaretlerde bölge esnafının birçoğunun pandemi ile birlikte gelen krize dayanamadıklarını ve kapattıklarını gördük. Cıvıl cıvıl olan o kalkınma caddesi gitmiş yerine kapalı dükkânların, satılık, kiralık yazılarının yer aldığı bir cadde haline gelmiş bu gerçekten çok acı'' dedi.

''KİRAM YIĞILDI, VERGİ BORÇLARIM DAĞ''

Deva Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek ve yöneticileri ziyaretleri yaptığı sırada gören bir esnafımız kapıda karşılayıp ''Başkanım kiram yığıldı sağolsun benim iş yeri sahibim iyi bir insan idare etti ama arkadaşlarım o kadar şanslı değildi. Dolaplarımızda ürün vardı elektrik kapatamadık bugün açılır yarın açılır derken bugünlere geldik. Şimdi dağ gibi kira, vergi, bağ-kur, elektrik borçları bizi bekliyor biz nasıl ayakta kalacağız'' dedi.

SAAT İSYANI

Kalkınmada bir cafe sahibi ise Kubilay Çiçek'e kontrollü açılmanın saatlerinden yakındı. İşyeri sahibi ''Hükümet bir açıklama yapıyor tüm hayallerimizi yıkıyor. Biz açılma beklerken öğrenciler dönecek derken yapılan açıklamalarla yıkılıyoruz. Şimdi yaz insanlar işte çıkacak bir hava alacak, ben tatlı ve çay veriyorum 22.00 de yasak koyuluyor zaten insanlar işten 21.00'de çıkıyor bizim tam iş yapma saatlerimiz biz kapatıyoruz. Sizden ricamız bu sitemlerimizi dillendirin, sorunlarımızı dile getirin.” İfadelerini kullandı.

Tuncay KÜÇÜK

Editör: TE Bilisim