Başkan Mısır, “Bilindiği üzere ülkede ekonomi çökmüş durumda. Vatandaş darda. Ay sonunu getiremeyen vatandaşa Ay’a gideceğiz diye bir hayal ürünü satmak doğru değil. 2007 yılından beri uçaklarımız göklerde propagandası hafızalarda. Bu söylemler tamamen hedef şaşırtma. İktidarın çöküş dönemine geldiğinin göstergesi. Onlar da bunun farkında. Bu çöküşten dolayı Ay'a gideceğiz argümanının ortaya atılması gerekiyordu. Ay’a gitmeden önce Karadeniz'de doğalgazı konuşuyorduk, tutmadı. Şimdi de uzay meselesi ortaya çıktı. Hatta bir televizyon kanalında uzaydaki madenlerin değerlendirilmesi adı altında profesörleri çıkmış konuşma yapıyorlardı. Hatta işçi ve  mühendislere de istihdam yarattılar. İnsanlarımız Ay'a gitmeye değil; çarliston biberin, 5 Litrelik zeytinyağının fiyatına bakıyor. Bu millete bugün ne anlatırsanız anlatın; Ay'a, Mars'a ayak bassanızda zeytinyağı ve  yumurta bu fiyatta olduğu sürece bu insanları hiç bir algıyla kendilerine çeviremiyecekler. Ekonomik olarak çökmüş, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızla böylesi algılarla alay edilmemeli. Ay'a çık, Mars'a çık bir Türk evladı olarak gurur duyarız. Ama evvela bu milletin ay sonuna çıkmasını sağla.” dedi.

ESNAF BATIYOR

Başkan Mısır, açıklamasında esnafın kirasını ödeyemediğine vurgu yaptı. Mısır, “Bugün pandemiden önce zaten ekonominin kötü olmasının üzerine bir de pandemi süreci gelince esnafımız batma aşamasına geldi. Esnafımız feryat figan ediyor, duyan yok. İş yapamıyor. Esnafımız dükkânını açsa bir sıkıntı, açmasa bir sıkıntı. Krediler aldı başını gidiyor. Borçla borç kapatarak borcunu katlıyor. Kirasını ödeyemiyor. Burada insanların yanlarında çalıştırmış olduğu işçileri de var. Bu işçiler de evini bakmak zorunda. Verildiği söylenen destekler yetersizdir. İhtiyacın çok ama çok altındadır.” Şeklinde konuştu.

GEL-AL VE YA PAKET SERVİSLER İLE BU İŞLETMELER DÖNMEZ

“Pandemi yasakları var. Güzel. Sağlığımız için uyalım. Otobüse biniyorsunuz yan yana oturuyorsunuz, dolmuşlara biniyorsunuz yan yana oturuyorsunuz, kongrelerde iç içe oluyorsunuz virüs bulaşmıyor.” Diyen Mısır şunları kaydetti: “ Ama bugün en zor durumda olan lokantalarımızda, restoranlarımızda pandemi nedeniyle oturmak yasak. Gel-al ve ya paket servisler ile bu işletmeler dönmez. Her restorant ya da kafenin de  al böyle hizmetleri yok, ya da yapmak istese bunu yapacak çalışanı yok. Fakat burada düşünmedikleri şöyle bir şey var. Benim yakinen bildiğim işletmeci bir arkadaşımız var. 17 çalışanı vardı. Sadece kirası 8 bin lira. Şimdi bu pandemiden dolayı sadece paket servis çalışıyor ama cirosu 5’te 2 oranına kadar düşmüş. Şimdi bu ciroyla birlikte bu kadar insanı çalıştırma şansı yok. Ne yapıyor işten çıkartmak zorunda kalıyor. Bugün 17’den 4 kişiye düşmüşler. Bu 13 vatandaşımız ne yiyip ne içecek. Evini nasıl geçindirecek. Pandeminin ilk zamanlarında yaptıkları gibi bir masa mesafe bırakarak, uzak mesafeden insanlara hizmet verilmesi sağlanabilir. Bu konuda bile o kadar ikilem var ki,  vatandaşlar artık bunalma noktasına geldi.”

Editör: TE Bilisim