Başkan seçilen Fatih Suat Oyman, CHP’nin kuruluş temellerinde azim olduğuna vurgu yaptı. Çok çalışacaklarını söyleyen Oyman,  “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş temellerinde zoru başarmak için azim vardır. Trabzon’da siyaset yapmak zordur söylemi ile sık karşılaşsak bile hiçbir şekilde büyük inanç ve kararlılıkla çıktığımız bu yolda, hiçbir zorun arkasına sığınmayacağımızı bildirmek isteriz. Çünkü biz temellerinde zoru başarmak isteyen ve zoru başaran bir neslin torunlarıyız. Çok çalışacağız ve başaracağız.” dedi. 

İktidarın Taşlarını Ortahisar’da Öreceğiz

Kongrede açıklamalarda bulunan Şenol Çoban, zor bir göreve talip olduklarına vurgu yaptı. Çoban, “Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün bize vermiş olduğu, ülkemizin çağdaş uygarlıklar statüsüne çıkarma gerekliliğini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. 3 yıl merkez ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Bugün karşınıza ne yapacağını bilen genç ve dinamik bir ekip geçiyor. CHP’nin iktidara giden taşlarını Ortahisar’da örmek için yola çıktık. Hem en büyük ilçemizdir. Hem de partimiz açısından önemi büyüktür.  Onurlu ve bir o kadar zor bir göreve talip olduğumuzu biliyorum.” şeklinde konuştu. 

Çok Çalışacağız Ve Başaracağız Asla Çözülemeyecek

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, kongrede yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dünyada 97 ülkenin nüfusundan fazla işsize sahibiz. 2019 Ekim itibariyle her 100 gençten 25’i işsiz. Trabzon özelinde önüme gelen özgeçmişlerin çokluğu bunun en büyük göstergesidir. CHP iktidara gelmezse eğer bu sorun asla çözülemeyecektir. 12 milyona yakın gençten 4 buçuk milyona yakını ne okuyor ne çalışıyor. Yani bomboş. Tek adam gençler neden evlenmiyor diyor. İşi olmayanın eşi de olmaz. Bu gayet basit bir açıklama. Kaale alınacak bir söz olarak kabul etmiyoruz. TÜİK’in yalan açıklamalarıyla emeklilere verilen zamlar ortada. Biz ayrıca iktidarın kör ve sağırlığını konuşmamız gerekiyor en başta.” 

Çok Sayıda Kişi Katıldı

Park Restoran’da gerçekleşen kongre,  Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, CHP Trabzon eski İl başkanı Turgay Şahin, ilçe başkanları, başkan adayları ve delegeler katıldı. 

Fatih Suat Oyman’ın Yönetimi

Başkanlığa seçilen Oyman’ın listesi; Can Özge Arı, Yakup Bayram, Haydar Demirkale, Recep Demirkır , Emre Hasret,  Ece İpek, Fikri Karahan, Elif Öksüz, Mehmet Peker, Emel Şimşek, Sevgi Şentürk, Veliye Tığsavaş, Yıldız Usta, Tülay Yazıcı, Abdurrahman Yıldız, Özcan Yılmaz isimlerinden oluştu. 

Sonay ÇALUK

Editör: TE Bilisim