İşte o açıklama, ‘2021 yılı yaş çay kampanyasının açılmasına sayılı günler kala üretici kaderine terk edildi. 

Türkiye siyasetine yeni söylemlerle ve yeni bir umutla başlangıç yapan, çalışmalarını uzun zamandır titizlikle yürüten Doğru Parti, bölgesel ve ulusal konularda hem duyarlı tutumu sürdürüyor hem de çözüm önerilerini sunarak dikkat çekiyor. Hazırlanan parti programında TARIM sektörü ile ilgili çok önemli ve uygulanabilir çözüm önerilerine yer verildi, bu konuda uzmanlardan oluşan bir heyetin çok ciddi çalışmalar yaptığı bilgisine ulaşıldı. Her şartta ve her koşulda üreticimizin yanında ve emrinde olacağız,  onların sesi ve soluğu olmaya devam edeceğiz. 

Buna mecburuz çünkü çay bizim sadece ekmeğimiz değil aynı zamanda 200 bini aşkın ailenin alınteri ve geleceğidir. Uzun zamandan beri yaş çay kampanyasının açılış sürecinde yaşanan sorunlar ve bölge dışından gelecek olan üreticilerimizin pandemi nedeni ile yaşayacağımız sağlık sorunları gündemde acil olarak yer alırken,  alınması gerekecek olan önlemler nedir? ne yapılmalı ?   bu konularda cevap bekleyen sorular var, ilimizin 3 AKP li milletvekili var fakat ortada dolaşan bir tanesi. Diğerleri nerede seçim zamanı mı gelmeyi düşünüyorlar?  Biz bunları halkımızın vicdanına ve sağ duyusuna havale ediyoruz. 

Gübre fiyatlarının 2550 TL ton olduğu bu sene yaş çaya verilecek olan zammın üreticiyi mağdur etmemesi gerekir. Bölgemizde faaliyet gösteren ziraat odaları başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının üreticinin sadece yıllık aidatları ile ilgilendiklerini görüyoruz bu tutumu kınıyoruz, üreticilerimizin ekmeğine ve emeğine ihanet eden üretici temsilcileri olamaz, onlar kendi koltuklarını kollama derdine düşmüştür, çay üreticisi yıllardan beri KG+TABAN FİYAT karşılığı olarak alım gücü açısından büyük kayıplar yaşamıştır. Öyle görülüyor ki yaşamaya da devam edeceğiz, bilinçli bir şekilde ÇAY-KUR’un içi boşaltılıp aşırı borç batağına sokuldu. Artık anlaşılmıştır ki AKP iktidarı döneminde ÇAY KUR hızlı bir şekilde uluslararası pazarlık masasına konuldu, bunun en son örneği varlık fonu olmuştur. Bu fon sayesinde ÇAY-KUR elden çıkarılmaya çalışılmaktadır. 

Değerli üreticilerimiz, artık belli olmuştur ki AKP hükümetlerinden ne ÇAY'a ne de ÇAY-KUR' a çare aramak boşuna bir uğraştır, bu zorlu süreçte üreticinin yanında olmayan millet vekilleri ve seçilmişler üreticiyi atanmışların vereceği kararlarla baş başa bırakmışlardır, üreticilerimizin önce kendi ekmeklerine sonra da ülkelerine sahip çıkma zamanı gelmiştir,. Doğru Parti olarak bizler üreticilerimizle beraber olacağız, ÇAY KUR ' un ve üreticilerimizin kurtuluş mücadelesinde onlarla birlikteyiz, inşallah üreticilerimiz ile el ele verip bu kötü gidişata dur diyeceğiz. Buradan yetkililere sesleniyorum, çay üreticilerimizin sorunsuz olarak çayını toplamak için gerekli önlemleri alarak önlerini açın, elbette sağlık her şeyin başıdır ama ''Mal canın yongasıdır'' bunu unutmayın. Üreticiyi açlığa, yoksulluğa ve çaresizliğe mahkûm etmeyin.’
 

Editör: TE Bilisim