Kurt, 3 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak 7. Olağan Kongre öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin içeride ve dışarıda ağır problemlerle karşı karşıya olduğunu, ülkenin kötü günler geçirdiğini kaydeden Cevat Kurt, bu problemlere çözüm üretmesi gereken iktidarın ise söylemleri ve eylemleriyle çözüme değil, çözümsüzlüğe hizmet ettiğini savundu. “Toplum iyice bunaldı ve bir çıkış arıyor, nefes almak istiyor” diyen Kurt, “Bu çıkışı ve çözümü gerçekleştirecek yegane siyasi hareket, 50 yıllık tecrübeye sahip Milli Görüş ve onun temsilcisi Saadet Partisi’dir. İhtiyacımız olan toplumsal mutabakatı sağlayacak yegâne parti de Saadet Partisi’dir. Saadet Partimiz, özgül ağırlığı ile bugün iktidarın en güçlü alternatifi durumundadır. Söylemlerinde herkesin ittifak edebileceği bir parti olarak ülkedeki kutuplaşmanın ortadan kalkması için çabalayan en güçlü irade, yine Saadet Partisi’dir” dedi. 

“Gelecek, saadet ile gelecek”

“Bugünkü şartlar altında Saadet Partisi Kongresi, ülkenin geleceği açısından daha büyük bir önem kazanmış durumdadır” diyen Kurt, kongreye ‘Gelecek, Saadet ile Gelecek’ üst sloganıyla gideceklerini belirterek neden bu sloganın seçildiğini şöyle açıkladı:

"Yapılan araştırmalarda insanımızın, en çok kaygı duyduğu olgunun ‘gelecek’ olduğu ortaya çıkmıştır. Biz de, insanımızın umudunun azaldığı şu dönemde Saadet Partisi olarak kongreye ‘Gelecek, Saadet ile Gelecek’ sloganıyla gidiyoruz. Ve bu geleceğin inşasında da, geleceğimiz olan gençlerimize özel ve ayrı bir önem veriyoruz.”

“Bugün ekonomiden eğitime, dış politikadan sağlığa, tarımdan teknolojiye, sanayiden sanata, ülkemizin birçok alanda önemli çözümlere ve samimi gayretlere ihtiyaç vardır. Biz de Saadet Partisi olarak toplumun bütün kesimlerin sorunlarına çözümler üretme noktasında iddialı bir çalışma programı ve içerik konsepti ile kamuoyunun karşısına çıkacağız. Akıl ve vicdan sahibi herkesin partisi olma noktasında kararlılığımızı en güçlü şekilde bu kongrede dile getireceğiz.” 

Geleceği Gençlerimizle Birlikte İnşa Edeceğiz 

Gençlere sadece oy olarak bakmadıklarını, gençlerin ülkenin insan kaynağı, beşeri gücü yani geleceği olduklarının altını çizen Cevat Kurt, “Gençlerimizin hayallerini, umutlarını ve geleceklerini çağımız koşullarının en iyi standartlarında garanti altına almak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Biz geleceği gençlerle birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’nin, ‘siyasal hafızası’ ile en güncel, en yenilikçi partisi Saadet Partisi’dir. Milletimizi yoranlar, gelecekte yetki sahibi olamayacaklardır. 7. Olağan Büyük Kongremizde, geleceğin inşasının ancak Saadet Partimizle mümkün olacağını kamuoyuna anlatacağız” dedi.

Sayın Temel Karamollaoğlu Tek Aday Olacak

Kongrede ‘Bilge Başkan’ Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olacağını ifade eden Kurt, “Sayın Genel Başkanımızın yaptığı girişimler ve çalışmaların samimi bir uğraş olduğunu bütün milletimiz kabul etmektedir. Kendisi, herkesle ve her kesimle görüşebilen bir siyasi liderdir. Kongremizde Genel Başkanımız tek aday olacak. Kadromuzu güçlendirecek bir şekilde çalışma yürütülmekte ve aynı zamanda parti programımız güçlendirilmektedir. Türkiye'nin bütün meselelerine çözüm üretecek ve adeta iktidara hazırlık kadrosu olarak nitelendirdiğimiz politika kurulları hazırlıklarımız da sürmektedir" değerlendirmesinde bulundu. Kurt, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili kaygı duyan ve ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen herkesi, Saadet Partisi 7. Olağan Kongresi’ne davet etti.

Editör: TE Bilisim