Her gün yüzlerce gencin kendisine ulaşarak seslerini duyurmasını istediğini dile getiren Kaya, “ Gençlerimizin hayatını karartan bu büyük sorunu mutlaka çözmeliyiz, bir defaya mahsus olmak üzere bedelli affı çıkarılmalıdır. 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren büyük bir sorundan bahsediyoruz.  Çözüm için ne bekleniyor?  Bizler milletin vekilleriyiz. Milletin dertlerine çare olmak için buradayız.  Çözüm makamı olarak sizden rica ediyorum Sayın Bakan, lütfen bu konuya el atın ve bir defaya mahsus bedelli affını çıkararak gençlerimizin ve ailelerinin hayır dualarını alın” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde sırasında bedelli affı bekleyen gençlerin sesi oldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ve bakanlık bürokratlarına binlerce gencin bedelli affı taleplerini ileten Kaya, şunları söyledi:

GENÇLERİMİZİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

“Sizlere 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren, gençlerimizin psikolojisini bozan, hayatlarını karartan bir sıkıntıyı aktaracağım ve bu sıkıntıya hep birlikte çözüm bulalım diye rica edeceğim. Sizlerin de bildiği gibi 1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nda 29 olan tecil hakkı yaş sınırı, yeni düzenleme ile 22 yaşın altına düşürülmüştü. Bu düzenlemeyle gençlerimizin tecil hakları, bedelli hakları ve üniversiteye giriş hakları ellerinden alındı. Gençlerimiz büyük bir mağduriyet yaşıyorlar ve gerçekten ciddi anlamda zor durumdalar. Bu gençlerimiz bizlerden iş, aş, atama, kadro veya maaş istemiyorlar. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere yoklama kaçağı ve bakayalara af istiyorlar.”

 “Her gün yüzlerce gencimiz bizlere ulaşıp bedelli konusunda yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyorlar. Sanıyorum bütün milletvekili arkadaşlarımız bu durumdalar ve Sayın Bakanım eminim ki sizler de aynı durumdasınız.  Gençlerimizin hayatını karartan bu büyük sorundan mutlaka haberdarsınız. O halde bu sorun neden çözülmüyor Sayın Bakanım? 500 bine yakın gencimizi ilgilendiren büyük bir sorundan bahsediyoruz.  Çözüm için ne bekleniyor?  Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bizler milletin vekilleriyiz. Milletin dertlerine çare olmak için buradayız.  Çözüm makamı olarak sizden rica ediyorum, lütfen bu konuya el atın ve bir defaya mahsus bedelli affını çıkararak gençlerimizin ve ailelerinin hayır dualarını alın.”
 
Editör: TE Bilisim