AK Parti’nin çevre ve şehircilik konusunda çok hassas davrandığını vurgulayan Cora, “AK Parti iktidarı olarak çevre alanında güzel bir sınav verdik ve bunda büyük bir başarı ortaya koyuyoruz. Bunu kara çalmayla bozmanız asla mümkün değildir.” diye konuştu.

AFET BÖLGESİNDE GÖRÜNÜP SONRA KAYAĞA GİTMEDİK 

AK Parti Milletvekili Cora, devletin ilgili tüm kurumlarının afet olduğu anda afet bölgesine gittiğini vurguladı. Cora, Elazığ deprem bölgesine yaptığı ziyaretten sonra Erzurum’a kayak yapmaya giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu’nu örnek göstererek, “Sayın Bakanımız ve bakan arkadaşları, afat olur olmaz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili afat bölgelerine hep gittiler, oralarda vatandaşımızın yanında yer aldılar, acıları paylaştılar, yaraları sardılar; öyle, dostlar alışverişte görsün misali, deprem mahalline uğrayıp oradan kayak yapmaya gitmemişlerdir. Bunu, bir defa, bilmemiz gerekiyor. Afet bitmeden, enkaz kalkmadan, vatandaşlarımız huzurla ve güvenle evlerine yerleşmeden olay mahallerinden ayrılmamışlardır. Gece gündüz, yaz kış demeden olay yerinde vatandaşımızın yanında yer alarak alnı ak, başı dik bir şekilde milletimizin dualarıyla beraber olay mahallerinden ayrıldılar. Talimatları yerinde verdiler, takip ettiler, terk edip gitmediler. Bir hakkı teslim etmemiz gerekiyor; burada hariçten gazel okumamak gerekiyor, ahkâm kesmemek gerekiyor.” dedi. 

NİŞANTAŞI’NDA KAHVE YUDUMLARKEN TWEET ATMAYIN 

“Hiçbir sorumluluk almadan, sadece akıl vermekle bu işler olmuyor.” diyen Cora, “Google'dan topladığımız belgelerle, fotoğraflarla burası meydan okuma yeri değildir. Burada Google siyaseti yapmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Milletten bihaber yaşayanlar; deprem, afat bölgesi olduğunda Nişantaşı'nda oturup, orada kahvesini yudumlayıp "tweet" atarak siyaset yapılmaz. Olay mahalline gidip milletin acısını bizzat yaşamak gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

BÜTÇEDE İKİLEM YAŞIYORUZ 

Bakanlıkların bütçesinde ikilem yaşandığının altını çizen Cora, “Şimdi, farklı farklı bakanlıkların bütçelerini gerçekleştiriyoruz. Bütçede çok ciddi bir ikilem yaşanıyor. Yani Enerji Bakanlığının bütçesinde ‘Türkiye'nin yer altı zenginlikleri var, Türkiye'nin madenleri kendisine yeter, hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Yenilenebilir enerjiyi niye hayata geçirmiyorsunuz, bu oranlar niye yükselmiyor.’ deniliyor ama Çevre Bakanlığının bütçesine gelindiğinde, maden sahalarının çevreyi kirlettiğinden bahsedilmesi tamamen ikircikli bir davranıştır.” dedi.  

BİZE DERS VERMEK HADDİNİZE DEĞİL 

AK Parti’nin çevre duyarlılığı konusunda oldukça hassas davrandığını sözlerine ekleyen Cora, “Sadece çevreyi değil, tabiatı her yönüyle dikkate alan bir partiyiz.” ifadesini kullandı. Cora, “Nesli tükenmekte olan bir kuşa takılan çiple onun günlükaktivitelerini takip edecek kadar duyarlı bir siyasi harekete, anlayışa ve zihniyete burada çevre dersi vermek sizin haddinize değildir. İstanbul'da gaz maskeleriyle dolaşılan, çöp dağlarıyla orada çevreyi kirleten, çukurlara bulaştıran bir yaklaşımın bize çevre dersi vermesi bizi hiçbir şekilde doğru bir yöne yönlendirmez. Aynı şekilde, ormanlarımızı ateşe verenler, yakıp yıkanlar; bir defa şehirleri yaşanamaz kılan, çukurlarla, barikatlarla terörize edenler şimdi kalkıp orada yaktıkları, yıktıkları yerlerde kentsel dönüşüm yaparken kalkıp bize iç mimarlık, mimarlık dersi veremez, estetik dersi veremezler.” açıklamalarında bulundu.

ÇEVRE DUYARLILIĞI KONUSUNDA TÜRKİYE DÜNYAYA ÖRNEKTİR 

Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Türkiye, esasında dünyayı en az kirleten ülkelerin başında gelmektedir. 81 ili doğal gazla buluşturmamız bir defa hava kirliliği noktasında çok önemli bir adım attığımızı göstermektedir. Her bir şehir merkezimizde elektrik hatlarını yerin altına almamız esasında önemli bir görüntü kirliliği ortadan kaldırdığımızı göstermektedir. Her bir şehirde yine, yaptığımız katı atık tesisleriyle, katı atık depolama tesisleri, bunların işte, biyoenerjiye dönüştürülmesiyle beraber çöp dağlarının ortadan kaldırılmasıyla şehirlerdeki pis kokuları ortadan kaldırdık. Yine, içme suyu arıtma tesislerimizle beraber milletimizi temiz suya kavuşturduk. Her bir tarafta oluşturduğumuz millet bahçeleriyle işte, yeşil koridorlarla birlikte muazzam yeşil alanlar oluşturduk, milletimizin nefes alacağı alanlar oluşturduk. Şehirlerdeki metruk, çirkin ve çarpık görüntüyü kaldırmak için kentsel dönüşümleri hayata geçirdik. AK Parti iktidarı olarak çevre alanında güzel bir sınav verdik ve bunda büyük bir başarı ortaya koyuyoruz. Bunu kara çalmayla bozmanız asla mümkün değildir.”  

ÇEVRE HASSASİYETİ KONUSUNDA KENDİ İLİNDEN ÖRNEK VERDİ 

Çevre Bakanlığı’nın çevreyle ilgili şikayetleri çok hassas şekilde incelediğini söyleyen Cora, Trabzon’daki Değermendere Vadisi’ni örnek verdi. Cora, “Çevre Bakanlığı çok duyarlı bir şekilde davranmaktadır. Bir tane örnek vermek istiyorum; Trabzon'da Maçka Vadisinden gelen Değirmendere vardır. Orada bir fabrikanın atıklarını dereye boşalttığı yönünde bir ihbar geldi, ben de olay mahalline gittim, baktım ki gerçekten böyle bir durum var. Hemen Çevre İl Müdürlüğünün ihbar hattını aradım, baktım, bir saat içerisinde oraya geldiler, hemen ilgili firma hakkında tutanak tuttular, ceza işlemi tesis ettiler. Bunu bizzat teyit ettim, kontrol ettim, denetimimizi yaptık, bu hassasiyetle, bu duyarlılık hareket eden bir yaklaşımımız var.” dedi. Milletvekili CORA, Bakan Kurum’a neden teşekkür etti? AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve bürokratlara teşekkür etti. Çok güzel bir ekip çalışması ile hareket edildiğini vurgulayan Cora, “Sayın Bakınım, sizlerin nezdinde tüm bürokrat arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hakikaten güzel bir ekip çalışmasıyla hareket ediyorsunuz. Hangi bürokratınıza bir meselemiz, memleketimizden olsun, vatandaşımızın bir sorunu olsa her birine ulaştığımızda meselemizi çözmek adına tüm adımlar atılıyor. Gerek Millî Emlak Genel Müdürümüze gerek TOKİ Başkanımıza gerek İller Bankası Genel Müdürümüze gerek ÇED Genel Müdürümüze gerekse de isimlerini tek tek sayamadığım her bir Genel Müdürümüzün hepsine, Bakan Yardımcılarımıza çok çok teşekkür ediyorum, sizlere hassaten teşekkür ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim