Trabzon’un sevilen iş insanlarından İsmail Kalkışım, Trabzon Elektrik ve Radyocular Esnaf Odası Başkanlığı için adaylığını açıkladı. 40 yıllık tecrübesi ile odanın başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

“Odamızın 1977 yılında kurulmasında büyük emeği olan şu anki başkanımız Rüstem Şal Ustamın yanında 1981 yılında çırak olarak işe başladım. İnsan gücüyle, murç ve çekiçle tesisat yaparak mesleğimde bu noktalara geldim. Geriye dönük 40 yıllık meslek yaşantımda, ahilik kuralları içerisinde, meslek terbiye ve disiplinini ustam Rüstem Şal’dan aldım. Esnaf ahlakını, para kazanmayı, halkla ilişkileri hep Rüstem Ustamdan öğrendim. Kendisi benim hep hayatımın babasıdır. Allah ondan razı olsun. Beni çok iyi yetiştirdi ve ona her zaman minnet edeceğim” dedi.

TECRÜBELERİMLE GOLÜ EN İYİ ŞEKİLDE ATACAĞIM

Trabzon’da elektrik tesisatçılığı, bobinajcılık, elektrik projeciliği, panciyon, düğün salonu işletmeciliği ve taşeron müteahhit ile yemek hizmetleri sektöründe hizmet veren Kalkışım “Trabzon’umuza istihdam ve katma değer sağlamak adına bir çok sektörde faaliyetimizi sürdürüyoruz.

Sosyal dayanışması güçlü, kucaklayıcı, sınıf ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranan, diyalog anlayışı ve şeffaf bir ahlak anlayışına sahibim. Odamızda yıllardır bir mücadele yaptık. Mevcut başkanımız manevi babam Rüstem Şal, 75 KW’lik yetkimizi 500 KW’ya yükseltmek için çok büyük mücadele verdi. Ayrıca resmi mevzuatları da netleştirerek, esnafımızın işlerinin daha kısa zamanda ve kolaylaştırılmasını sağladı. Kendisini her zaman minnetle anacağız. Şeffaf bir yönetim ile odamızın Türkiye’deki sayılı odaların arasında olması için mücadelemizi vereceğiz. Yolumuz uzun, Allah yar ve yardımcımız olsun. Tarlada izimiz, harmanda yüzümüzde olacak inşallah. Üyelerimiz pası attığı zaman tecrübelerimle golü en iyi şekilde atacağım” diye konuştu.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim